Már a Stevia cég is marihuánára feküdt rá

A stevia-t mindenki ismeri, egy édesítőszerről beszélünk. Magyarul a növényt jázminpakócának hívják. A növénynek a cukor tartalma 30-szor több a répacukornál, a kivonataiban ez a szám akár 300-szoros is lehet. A Stevia Corp  (Ticker: OTCQB: STEV) növénytermesztéssel foglalkozik. A mezőgazdaságra tehát nagy hangsúlyt fektet, folyamatosa K+F tevékenységgel próbálja hatékonyabbá tenni a termesztést. A cég 13,4 millió dollár piaci értékkel rendelkezik. 2007-ben kezdtem meg működését.

[sam id=”7″ codes=”true”]
Hirdetés
Egyik leányvállalatának a Stevia Technew Ltd-nek sikerült kendert előállítania ipari kenderből laboratóriumi körülmények között. Ezt a piac jól értékelte és egy kis emelkedést tudott felmutatni az árfolyam. Az USA-ban két államban legális a marihuána, ezért is feküdtek rá a kutatásokra. A céget azért óvatosan kell kezelni, jelenleg veszteséges, de ez a K+F tevékenységből is adódik, hiszen sok a kutatásra ráfordított tőke. A részvényeket amúgy is inkább a várakozások hajtják felfelé. A konkurenciái között egy se tud labdába rúgni a cég mellett (itt a hasonló OTC piacon működő részvényre gondolunk.) Egy év alatt így is 70%-ot emelkedett, szép eredmény.

stevia

Forrás: finance.yahoo

Ezt olvastad már?
Legyél drogbáró legálisan

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!