Már a Stevia cég is marihuánára feküdt rá

A stevia-t mindenki ismeri, egy édesítőszerről beszélünk. Magyarul a növényt jázminpakócának hívják. A növénynek a cukor tartalma 30-szor több a répacukornál, a kivonataiban ez a szám akár 300-szoros is lehet. A Stevia Corp  (Ticker: OTCQB: STEV) növénytermesztéssel foglalkozik. A mezőgazdaságra tehát nagy hangsúlyt fektet, folyamatosa K+F tevékenységgel próbálja hatékonyabbá tenni a termesztést. A cég 13,4 millió dollár piaci értékkel rendelkezik. 2007-ben kezdtem meg működését.

[sam id=”7″ codes=”true”]
Hirdetés
Egyik leányvállalatának a Stevia Technew Ltd-nek sikerült kendert előállítania ipari kenderből laboratóriumi körülmények között. Ezt a piac jól értékelte és egy kis emelkedést tudott felmutatni az árfolyam. Az USA-ban két államban legális a marihuána, ezért is feküdtek rá a kutatásokra. A céget azért óvatosan kell kezelni, jelenleg veszteséges, de ez a K+F tevékenységből is adódik, hiszen sok a kutatásra ráfordított tőke. A részvényeket amúgy is inkább a várakozások hajtják felfelé. A konkurenciái között egy se tud labdába rúgni a cég mellett (itt a hasonló OTC piacon működő részvényre gondolunk.) Egy év alatt így is 70%-ot emelkedett, szép eredmény.

stevia

Forrás: finance.yahoo

Ezt olvastad már?
Legyél drogbáró legálisan

Ez izgalmas volt! Még ilyet! Megújult a Minner főoldala!

Kattints ide és nézz rá a friss cikkekre, podcastokra, rövid üzleti tartalmakra (instant)! Csak görgess és olvass, inspirálódj! Üzletre fel! A Minner üzleti flowban tart! Tovább a Minner főoldalára!