Kezdőlap Gazdaság és üzlet Már az oldal indulása előtt értékesítettem a reklámhelyeket - Minner a kulisszák...

Már az oldal indulása előtt értékesítettem a reklámhelyeket – Minner a kulisszák mögött cikksorozat 1. rész

-

2014. február 25-én indult el a Minner, de gyakorlatilag már előtte elkezdtem reklámozni az oldalt. Az év januárjában például kettő üzleti reggelin is voltam, és az elsőn még úgy beszéltem az oldalról, hogy a nevét sem tudtam még. De ez még semmi! Tudod, miért lett már a 2. héten reklámozóm, sőt, ha úgy nézzük az első héten?

A minner.hu elindítása előtt bróker voltam. Tehát nem állt messze tőlem a hideghívás. Mivel akkor még nem volt megfelelő tudásom, hogy (költséghatékonyan) online szerezzek partnereket, szponzorokat, így maradt a telefonálás. Már a Minner indulása előtt 2-3 héttel elkezdtem telefonálni. És ami ezután jött…

Ahogy brókerként “belém verték” a napi 50 hívást, úgy a szponzorok szerzésére is ezt alkalmaztam. 50 céget hívtam fel már az első nap (vagyis az indulás előtt 2 héttel). Itt még nem is volt annyira jól kiforrott a telefonáláshoz szükséges scriptem, szövegem. Az első 10 hívás után leültem, és azt mondtam: “Wow, meghallgattak”. Annyira belelendültem, hogy a nap végére 60 hívásánál jártam, és 17:00-ig telefonáltam. Vállalkozókat, cégvezetőket, marketingvezetőket hívtam (Online gyűjtöttem a telefonszámokat, Google a barátom). Már első nap formálódott a szövegem, és nagyon sokat kérdeztem. A nap végén pedig bár fáradt voltam, de annyira felpörögtem attól, hogy

  1. A cégvezetők nem utasítottak el egyből, sőt, jól lehetett velük beszélgetni. Amit brókerként megtanultam, most jobban tudtam kamatoztatni.
  2. Kiderült, hogy így telefonon alig kapnak marketing, reklám ügyben megkeresést.
  3. A telefonhívásaim szinte piackutatásnak is felérnek.
  4. Könnyű volt tárgyalást egyeztetni, illetve érdeklődőek voltak az emberek.

Őszinte leszek, a Minnert valószínűleg azért is indítottam el előbb, mert ezek a hívások meghozták a motivációmat, kedvemet. Azonnal sűrűsítettem a munkákat.  Így nézett ki a napom a Minner.hu indulása előtt 2 héttel.

  • 6:30 és 8:00 között Minner alapozása. Előre írtam cikkeket, tartalmakat, tartalomötleteket. (Ez még a mai napig így is van, csak eltolódott (7:30-9:00 között csak a Minner, cikkek FB,… Tudod, megszokás.).
  • 8:30-9:00 Felkészültem a hívásokra.
  • 9:00-16:00 (közben 20 perc ebédszünet). Telefonálás (napi 50 hívás), tárgyalás. Maximum napi 1 tárgyalást engedtem, így még ezt is beleszámolhatjuk, 13:00-14:00 között tárgyaltam általában.
  • 17:00-20:00 Minner.hu egyéb teendők, weboldal, telefonszámok keresése, képek keresése…

Minden ismerősömnek mondtam, hogy lesz ez az oldal. Aki élt és mozgott és ismerősöm, az mind-mind hallott róla 🙂 Ekkor még nem is az volt az üzleti modell, mint most. Tudjátok, közben fejlődik a biznisz. Ez a cikksorozat ehhez hasonló információkat fog tartalmazni.

Mit mondtam a telefonban? Miért figyeltek rám? Tanuld meg tőlem >>> Minner hideghívás oktatás 

A cikksorozat további részei:

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek