KezdőlapTőzsdeMár előrendelhető az Oculus Rift. A Facebook új piacra tört be!

Már előrendelhető az Oculus Rift. A Facebook új piacra tört be!

-

A Facebook január 6-tól elérhetővé tette az Oculus Rift virtuális szemüveg előrendelését. Az ára viszont még húzós szerintem. 599 dollárba kerül az alap csomag, melynek tartalma: egy Oculus Rift headset, egy szenzor, egy Oculus Remote, kábelek, egy Xbox One kontroller, az EVE: Valkyrie és a Lucky’s Tale egy példánya.  Március 28-án kapják meg az előrendelők a virutális szemüvegüket, de később, áprilistól már több boltban is elérhető lesz a szemüveg. Drága?

Én is kipróbáltam még a Veletech 2015-ös szakkiállításon egy virtuális szemüveget, így tudom azt, hogy nagyon-nagyon sokan lesznek azok, akik ezt az árat ki fogják fizetni. Alapból az újdonságra kaphatók, vagy az olyanok, akik azonnal kipróbálják az új technológiákat, ők elég nagy tábort képviselnek. Az Oculus Riftesek pedig még a Facebook felvásárlás előtt a közösségi kampányukban is megmutatták, hogy az emberek érdeklődnek a termék iránt. Tehát jelenleg a drága árral kisajtolják a legtöbbet az előbb említett rétegből. Aztán majd valószínűleg 400 dollárig legalább lecsökken az ára, és többen kedvet kapnak majd a vásárlásra. Ha enyém lenne az Oculus Rift cég, én is ezt csinálnám. Ennek köszönhetően tudják majd beindítani a nagyobb sorozatgyártást, kifejleszteni olcsóbb megoldásokat…

A Facebook tehát a hardver piacra be is tette a lábát. Az Oculus Rift kész, hamarosan szállítják. A befektetők is örülhetnek, nem veszett kárba Zuckerberg befektetése. Az tudtad, hogy a cég kétszámjegyű növekedést tud felmutatni a profitszerzésben? Ez az árfolyamban is tükröződik, és tükröződni fog.

A részvénybe még nem árazták be a virtuális szemüveg sikerét, így szerencsénk van, mert ki tudjuk használni. Hogyan is tudták volna beárazni az árfolyamba, ha még a termék árát sem tudták. Amikor kiderül, mennyi előrendelés lett, a Facebook árfolyama azonnal megugrik. A részvény most megközelítette a 100 dollárt, így újra egy jó beszállási pontot jelent számunkra. Régebbi elemzésben is említettem, hogy nem kell azonnal minden pénzt rá tenni, érdemes elosztva, mondjuk negyedévente vásárolni kisebb részvénycsomagokat. A kockázatunkat így le tudjuk csökkenteni.

Facebook részvény elemzés - finviz.com - minner.hu
Facebook részvény elemzés – finviz.com – minner.hu

Forrás: Oculus.com,
Wired.com

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek