vasárnap, január 17, 2021

Már előrendelhető az Oculus Rift. A Facebook új piacra tört be!

A Facebook január 6-tól elérhetővé tette az Oculus Rift virtuális szemüveg előrendelését. Az ára viszont még húzós szerintem. 599 dollárba kerül az alap csomag, melynek tartalma: egy Oculus Rift headset, egy szenzor, egy Oculus Remote, kábelek, egy Xbox One kontroller, az EVE: Valkyrie és a Lucky’s Tale egy példánya.  Március 28-án kapják meg az előrendelők a virutális szemüvegüket, de később, áprilistól már több boltban is elérhető lesz a szemüveg. Drága?

Én is kipróbáltam még a Veletech 2015-ös szakkiállításon egy virtuális szemüveget, így tudom azt, hogy nagyon-nagyon sokan lesznek azok, akik ezt az árat ki fogják fizetni. Alapból az újdonságra kaphatók, vagy az olyanok, akik azonnal kipróbálják az új technológiákat, ők elég nagy tábort képviselnek. Az Oculus Riftesek pedig még a Facebook felvásárlás előtt a közösségi kampányukban is megmutatták, hogy az emberek érdeklődnek a termék iránt. Tehát jelenleg a drága árral kisajtolják a legtöbbet az előbb említett rétegből. Aztán majd valószínűleg 400 dollárig legalább lecsökken az ára, és többen kedvet kapnak majd a vásárlásra. Ha enyém lenne az Oculus Rift cég, én is ezt csinálnám. Ennek köszönhetően tudják majd beindítani a nagyobb sorozatgyártást, kifejleszteni olcsóbb megoldásokat…

A Facebook tehát a hardver piacra be is tette a lábát. Az Oculus Rift kész, hamarosan szállítják. A befektetők is örülhetnek, nem veszett kárba Zuckerberg befektetése. Az tudtad, hogy a cég kétszámjegyű növekedést tud felmutatni a profitszerzésben? Ez az árfolyamban is tükröződik, és tükröződni fog.

A részvénybe még nem árazták be a virtuális szemüveg sikerét, így szerencsénk van, mert ki tudjuk használni. Hogyan is tudták volna beárazni az árfolyamba, ha még a termék árát sem tudták. Amikor kiderül, mennyi előrendelés lett, a Facebook árfolyama azonnal megugrik. A részvény most megközelítette a 100 dollárt, így újra egy jó beszállási pontot jelent számunkra. Régebbi elemzésben is említettem, hogy nem kell azonnal minden pénzt rá tenni, érdemes elosztva, mondjuk negyedévente vásárolni kisebb részvénycsomagokat. A kockázatunkat így le tudjuk csökkenteni.

Facebook részvény elemzés - finviz.com - minner.hu
Facebook részvény elemzés – finviz.com – minner.hu

Forrás: Oculus.com,
Wired.com

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek