péntek, január 15, 2021

Már lehet a HubSpot részvényeit venni

Csütörtök óta lehet kereskedni a HubSpot marketing cég részvényével, és 50%-kal magasabban jött ki, mint vártuk, 32,95 dolláron.  Az árfolyam a magasabb nyitás után reálisabb szintekre mozgott, így esett az árfolyam.

Ahogy előző cikkünkben említettük, érdemes megnézni a kibocsátás utáni mozgást. Ebből az látszik, hogy nem csökkent drasztikusan az árfolyam, tehát a befektetők bizakodóak. Nem is olyan régen láttam egy statisztikát (ha megtalálom ideteszem) amiben az látszik a legtöbb kisebb vállalat odafigyel a HubSpot tanácsaira, sőt kb. olyan, mint nálunk a MarketingCommando, igaz a HubSpotot használják nagyobb cégek is, míg a Wolf Gábor vezette céget inkább kkv-k.

Aztán ki tudja, a Norbi után lehet tőzsdére megy majd a MarketingCommando az itthoni tőzsdén, bármi lehet.

De térjünk vissza a részvényhez. Mivel a csökkenés nem észrevehető annyira, véleményem szerint az elkövetkező időszakban még emelkedhet is az árfolyam, főleg egy-egy jó kijelentés után. Igaz, hogy veszteséges a cég, de jelen helyzetben a többi cégnél is a befektetők a fejlődést árazzák. Sőt régen is a várakozások mozgatták az árfolyamokat, így érdemes odafigyelni. A cég 125 millió dolláros részvénykibocsátást hajtott végre, és most 880 millió dollárt ér.

hubschart

Fotó: Matt Plays/HubSpot
Forrás: wsj, venturebeat

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Január 15-én lesz 20 éve, hogy elindult az online enciklopédia. Már több mint 55 millió szócikk található rajta, havonta 22 milliárdos nézettséget tud felmutatni. A Wikipédia adományokból tartja fenn magát, nincsenek rajta reklámok, bár a márkák is jelen vannak rajta.

MinnerInstant

A napokban nagyon népszerű lett a 444.hu egyik tartalma, ami a kiégésről szó. Igazán átfogó anyag lett, csak ajánlani tudom:

Fiatal felnőttek, akiknél a kiégés az alapállapot – 444.hu

És itt vannak erről a Minner anyagai is:

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…

MinnerInstant

Alig 6 napja posztoltam arról, hogy Livermore egykori tanai szerint 30 000-ről 40 000-ig lazán el tud száguldani, mert lendületben van a bitcoin. És valóban. Érdemes elolvasni Jesse Livermore tanairól szóló könyvet, a címe: Egy spekuláns feljegyzései


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek