Már megint hülyének néznek minket?

A Goldman Sachs elemzői szerint az amerikai részvénypiacok nem fognak emelkedni az elkövetkező egy évben. Az ilyen kijelentésekkel óvatosan kell bánni, hiszen már egyszer leírtuk, hogy ezek a cégek mind-mind pozícióból beszélnek. (ők is spekulálnak)  Legutóbb a euró/dollár keresztárfolyamra adtak ki elemzést, és emlékszik valaki rá? Az a helyzet, hogy pozícióból beszéltek, és szépen meghülyítették a népet, buktak is rajta a befektetők. 

Most is hülyének néz minket a Goldman Sachs?
Szerintük túlértékeltek a piacok, vagyis az amerikai részvények. Ez lehet részben igaz is, de nem mondanám őket nagyon drágának. Az amerikai befektetők az utóbbi egy évben áthelyezték a tőkéjük egy részét Európába, mivel a kötvényvásárlási program miatt a részvények szárnyaltak. Ennek ellenére (tőkekivonás) az amerikai részvények is emelkedtek.

Nézzünk a dolgok mögé!:

  • A nagyobb cégek, pl Apple, Cisco…mind-mind úgy juttatják vissza a kint parkoltatott hozamot (USA-n kívül), hogy saját részvényeket vásárolnak. Szerinted ők magas áron vásárolnák vissza a saját részvényeiket? Inkább tényleg fizetnének osztalékot, illetve azután adót, mint ekkorát kockáztassanak. Tehát, ők bíznak a hosszútávú emelkedésben.
  • Igen egy kis korrekció belefér, hiszen az emelkedés nagy volt.
  • Hiába alacsony az USA-ban az infláció még a Nasdaq is bőven a reálérték alatt van. 
  • Mi történik akkor, ha a második bekezdésben említett tőke visszavándorol az USA részvénypiacaira?

Mit jelent tehát ez számunkra? Hogy érdemes lesz szépen vásárolni a részvényekből, ha éppen korrekció lesz. A részvények között találni fogunk olyat, amit meg lehet fogni. Persze, valamelyiknél esésre fogunk játszani, hiszen így mindkét irányból profitálhatunk.

Kövesd továbbra is a Tőzsde rovatot, mert érdekes cikkekről olvashatsz. Pl ez: Tudtad, hogy a Walt Disney-nek van egy egész luxus kisvárosa? (Na jó, ez csak egy elemzés felvezetése volt, de érdekes.)

Fotó: Wall Street farkasa

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!