Már megint idióták a brókerek. Ha valaki fingik még arra is reagálnak :). Mi van a GoProval?

A GoPro a tőzsdei kibocsátását követően szárnyalásnak indult. Aki olvasta elemzéseimet, ő kb. 100-150% hozamot bőven zsebre tudott rakni, sőt ha rosszul használta az elemzésem, akkor is kis plusszban ki tudott szállni. Nos igen, az utóbbi időben viszont zuhant a részvény. 65 dollárról nemhogy korrekciót hajtott végre, egyenesen a mélybe zuhant. A tegnapi gyorsjelentés után pedig az idióta brókerek, befektetők tovább nyomták. Miért idióták? Vagy lehet nem is azok? 🙂

A GoPro 3. negyedével jelentése szép számokat mutat, ám elmarad a várakozásoktól. És ezt a befektetők nem szeretik. Nem is értem, nem néznek rá a grafikonra? A várakozások elmaradtak, közben az árfolyam is 70 dollárról 30 dollárig csökkent, akkor miért kellett 17% lenyomni tegnap az árfolyamát? (kép a szöveg alatt). Nézzük a tényeket:

  • A bevételek 43%-kal 400,3 millió dollárra emelkedtek, de a piac 433,6 millió dollárt várt.
  • A profit 10 centről 13 centre emelkedett.
  • A tisztított érték 25 cent lett a várt 29 cent helyett.

Szóval a várakozásokhoz képest a számok elmaradtak, de még így is a részvényárfolyamhoz képest brutál növekedés. Az eladói nyomást persze azok is okozhatták, akik nem is olyan régen szálltak be, ááá nem az nem lehet. Tényleg felteszem a kérdést magamban, hogy ennyire idióták a brókerek, befektetők? Most lett csak igazán alul árazott a részvény, hála a befektetőknek.

gopro17

A részvény tehát jelenleg alacsonyan van! Jó beszállási lehetőséget kínáltak a bolond befektetők. Tedd fel magadnak a kérdést, egy jól prosperáló, stabil bevétellel rendelkező cégbe befektetnél?

Az alábbi grafikonon még 30 dolláron áll a részvény, de zárást követően is lehetőség volt még kereskedni a részvénnyel, ez nem látszik itt. 24,8  dollárig lenyomták az árfolyamát. LEHETŐSÉG!

goprofinviz

Fotó: BI, finviz.com

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!