Már több mint 1 milliárd weblap létezik

Friss adatok szerint a világon a weboldalak száma túllépte az 1 milliárdot is, sőt napról napra növekszik. Ez nagyon nagy szám, ez azért is lehet, mert gyorsabban nőnek weboldalak, minthogy megszűnnének. Itt megtekinthető a világ első weblapja: katt ide! Az előbbi link csak az egy évvel későbbi weblap, mivel 1991-ben létrehozott első weboldalt nem archiválták még, így 1992-ből fennmaradt változat elérhető csak.

Az alábbi képen látható , hogy hazánkban már közel 650 ezer weboldal elérhető. Látszik a dinamikus növekedés, igaz olyan, mintha most érné el a csúcspontot. A legnagyobb növekedést 2005 és 2010 között érte el a magyar internet. Ebből az ábrából szinte látszik, hogy mennyit fejlődött nálunk az internet, sőt az is, hogy mennyire használták, mennyire volt elterjedt. Az első magyar weboldal a BME folyamatszabályozási tanszékének honlapja, itt lehet elérni.

domainreg_magyar

 

Forrás: AFP
Fotó: NIC.hu

 

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!