Már több mint 1 milliárd weblap létezik

Friss adatok szerint a világon a weboldalak száma túllépte az 1 milliárdot is, sőt napról napra növekszik. Ez nagyon nagy szám, ez azért is lehet, mert gyorsabban nőnek weboldalak, minthogy megszűnnének. Itt megtekinthető a világ első weblapja: katt ide! Az előbbi link csak az egy évvel későbbi weblap, mivel 1991-ben létrehozott első weboldalt nem archiválták még, így 1992-ből fennmaradt változat elérhető csak.

Az alábbi képen látható , hogy hazánkban már közel 650 ezer weboldal elérhető. Látszik a dinamikus növekedés, igaz olyan, mintha most érné el a csúcspontot. A legnagyobb növekedést 2005 és 2010 között érte el a magyar internet. Ebből az ábrából szinte látszik, hogy mennyit fejlődött nálunk az internet, sőt az is, hogy mennyire használták, mennyire volt elterjedt. Az első magyar weboldal a BME folyamatszabályozási tanszékének honlapja, itt lehet elérni.

domainreg_magyar

 

Forrás: AFP
Fotó: NIC.hu

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!