Mark Zuckerberg saját okosotthon projektjében egy startup ötletet rejtett el, és nem is tud róla

A Facebook alapítója, Mark Zuckerberg 2016-ban azt vette a fejébe, hogy a házukat megpróbálja okosotthonná tenni, sőt úgy, hogy kommunikálhassanak is egymással az otthoni eszközök. Ez nagyjából sikerült is Zuckerbergnek úgy, hogy szinte csak a Facebookhoz köthető fejlesztéseket használta fel. 100 órát foglalkozott vele összesen. A címben írtam, hogy elrejtett egy startup ötletet, amiről valószínűleg nem is tud. Nos, ő már tapasztalt vállalkozó, így valószínűleg tudja, hogy ami probléma, az egyben üzleti lehetőség is (a projekttel nem is az volt a célja, hogy startup ötletet adjon, de így sikerült). Szemfüleseknek áll a világ, tudod!! Nézzük mire célzok!

Mark egy Facebook jegyzetben számolt be a fejlesztéséről (illetve egy videóban, amit a cikk végén meg tudsz nézni), aminek a címe: Building Jarvis. Ami a Vasember c. filmből lehet ismerős, a Vasember szuperintelligens személyi asszisztensét szerette volna megteremteni, vagy legalább ahhoz hasonlót megvalósítani. Az alábbi ábrán látható, hogy a FB Messenger Bottal (üzenetküldő robot, programozható robot) irányítani tudja a rendszert, de a Facebooknál már lefejlesztett arcfelismerő is jól tudott együttműködni a hálózatra kötött kamerákkal. A kép alatt folytatom!

zukckerberghomeai

Kiderültek a rendszer főbb problémái is:
– A hangokat nehezebben különböztette meg, vagyis azt, hogy ki mondja az adott utasítást. A hangvezérlés még messze van a tökéletestől, ezzel sok problémája volt.
– A legnagyobb problémát mégis az okozta, hogy a legtöbb eszközt egyszerűen nem tudta együttműködésre bírni. Nagyon sok időbe tartott az, hogy a legfontosabb eszközöket rákösse a rendszerre, illetve az is, hogy egymással kommunikáljanak. (Mi ez, ha nem egy jó startup ötlet). Erről szól részben a Minner 8. startup ötlete:  Okos otthon, IoT eszközök a lakásban

Zuckerberg szerint ezzel is bizonyította, hogy nem kell félni még a mesterséges intelligenciától, mert messze vagyunk még a tökéletes AI-tól, nagyon-nagyon messze.

A projektről egy szemléletes videó:

Forrás: Mark Zuckerberg, Fast Company

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!