KezdőlapGazdaság és üzletMatolcsyék kamatot vágtak

Matolcsyék kamatot vágtak

-

20 bázisponttal 2,1%-ra csökkent hazánkban az alapkamat. Az elemzőket ez meglepte, de így is a forint erősödni tudott. Az erősödés nem volt hosszú életű, és ez a pár forint nem jelenti azt, hogy biztos lábakon áll a forint.

Matolcsy ezenkívül még kijelentette, hogy további kamatvágás nem lesz, de ezt a szintet 2015-ig szeretné megtartani. Véleményünk szerint ez is veszélyes lehet a mostani gazdasági környezetben. Külföldi elemzők szerint nem is biztos, hogy a 2015-ös dátumot tudná tartani az MNB.

A betéteseknek ez újfent rossz hír, mivel tartósan alacsony marad a betétek után járó kamat, de legalább már hosszabb távon kalkulálható, és nem lesz alacsonyabb. Az elkövetkező hetekben inkább oldalazás várható a forintban.

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek