vasárnap, január 17, 2021

Meddig tart a bika piac? Meddig emelkednek a részvények? – 1. rész

Itt-ott már olvasni, hogy kongatják a vészharangot a részvénypiacoknál. Mások azt mondják, a piac tovább emelkedik… Abban egyetérthetünk, hogy óvatosan kell tőzsdézni, mivel már régóta emelkedik a piac, így a kockázatunkat jól kell tudnunk kezelni. Egy ábrát készítettem, melyben a bika, vagyis az emelkedő időszakokat vizsgáltam az amerikai részvényeken.

Szerencsére fellelhetők olyan adatok, melyeket könnyen fel tudtam használni.

A mostani emelkedő trend 74 hónapja tart már és 242% -os emelkedést jelent. Az amerikai részvénypiacot vizsgáltam, ennek adatait részben itt, és részben a finance.yahoo-ról töltöttem le. Látható, hogy már a mostani piac az átlag felett van időtartam és emelkedés mértéke alapján is.

Bika piac statisztika (2)

Az is igaz, hogy a piaci körülményeket is érdemes összehasonlítani. Elemzők szerint a kisbefektetők még nem tértek vissza a részvényekhez, így a piacok nem túlfűtöttek. Olvasd el a Tőzsde rovatban írt cikkeket, mert könnyen érthető, logikus elemzéseket, cikkeket olvashatsz a Minneren.

Érdemes megnézni a cost average effektusról szóló cikket is:
Mennyi hozamot érhetsz el havi 50 dollár befektetésből?

A bika piac megállapításánál a következő definíciót használtam: akkor tekintek bika piacnak egy időszakot, ha a csökken trend aljától számítva 50%-ot emelkedik, és ez tartósan legalább 6 hónapig tart. Csökkenő trend pedig az, amikor egy nagyobb emelkedés után 20%-ot csökkent az ár tartósan, minimum 3 hónapon keresztül. Ezt használja több nagyobb elemző is.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek