Meddig tart a bika piac? Meddig emelkednek a részvények? – 1. rész

Itt-ott már olvasni, hogy kongatják a vészharangot a részvénypiacoknál. Mások azt mondják, a piac tovább emelkedik… Abban egyetérthetünk, hogy óvatosan kell tőzsdézni, mivel már régóta emelkedik a piac, így a kockázatunkat jól kell tudnunk kezelni. Egy ábrát készítettem, melyben a bika, vagyis az emelkedő időszakokat vizsgáltam az amerikai részvényeken.

Szerencsére fellelhetők olyan adatok, melyeket könnyen fel tudtam használni.

A mostani emelkedő trend 74 hónapja tart már és 242% -os emelkedést jelent. Az amerikai részvénypiacot vizsgáltam, ennek adatait részben itt, és részben a finance.yahoo-ról töltöttem le. Látható, hogy már a mostani piac az átlag felett van időtartam és emelkedés mértéke alapján is.

Bika piac statisztika (2)

Az is igaz, hogy a piaci körülményeket is érdemes összehasonlítani. Elemzők szerint a kisbefektetők még nem tértek vissza a részvényekhez, így a piacok nem túlfűtöttek. Olvasd el a Tőzsde rovatban írt cikkeket, mert könnyen érthető, logikus elemzéseket, cikkeket olvashatsz a Minneren.

Érdemes megnézni a cost average effektusról szóló cikket is:
Mennyi hozamot érhetsz el havi 50 dollár befektetésből?

A bika piac megállapításánál a következő definíciót használtam: akkor tekintek bika piacnak egy időszakot, ha a csökken trend aljától számítva 50%-ot emelkedik, és ez tartósan legalább 6 hónapig tart. Csökkenő trend pedig az, amikor egy nagyobb emelkedés után 20%-ot csökkent az ár tartósan, minimum 3 hónapon keresztül. Ezt használja több nagyobb elemző is.

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!