Még csak most nyitják ki Pandora szelencéjét

A Pandora Media Inc (Ticker: P) egy online rádió szolgáltató. Az okostelefonok gyors terjedésével jobban be tudott törni a piacra.  Az árfolyama 187%-ot emelkedett a tőzsdei bevezetése óta.  Látható, hogy a 2013. októberétől a forgalom csökkenése ellenére is felfelé ment az árfolyam.

Az árfolyamra ránézve már azt láthatjuk, hogy túlárazott a részvény, egy nagyobb korrekció is várható az elkövetkező hónapokban.

Bevételeinek megoszlása:
75,1% Mobil reklámok
15,25% Feliratkozások
9,65% Desktop reklámok

A bevételei nagy hányada a mobil reklámokból jön, ez a piac nagyon gyorsan fejlődött, de lassan eléri telítettségét. Az árfolyam esésének nagyobb esélye van, mint az emelkedésének. Az elemzők várakozása is az előbb említett irány. 25 dollár környékére is leeshet az árfolyama.  Sok brókercégnél lehet shortra, tehát árfolyam csökkenésre is játszani. Így ebből az árfolyam mozgásból is lehet profitálni.

Következő negyedéves jelentése 2014. május 22-én lesz.

pandora

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)