KezdőlapTőzsdeMeg van már a Wizz Air részvénykibocsátási ára (IPO ár)

Meg van már a Wizz Air részvénykibocsátási ára (IPO ár)

-

11,5 fonton keltek el a Wizz Air részvényei, tehát az előre meghatározott felső sáv közelében. A befektetők már nagyon várják, hogy meginduljon a nyilvános kereskedés. Március 2-án már mindenki kereskedhet a Londoni tőzsdén a Wizz Air részvényeivel. A részvénykibocsátás keretében 23,36 millió darab részvény került, illetve kerülni fog új tulajdonosokhoz (9,57 millió darab új részvény bocsátottak ki, míg 13,78 millió darabot a jelenlegi tulajdonosok adnak el). Az új tulajdonosok tehát a teljes részvénymennyiség 18,5%-át tudhatják majd magukénak.

A cég piaci kapitalizációja is megnőtt, 1.45 milliárd font a cég értéke. Elemzők szerint a részvény olcsónak tekinthető, és a hétfői kereskedésnél a nyitás után is valószínűleg még olyan szinteken tartózkodik, hogy a befektetők érdeklődését felkelti, és nagy profit potenciál van benne.

A légitársaságok részvényei az utóbbi időben jól szerepelnek az alacsony olajár miatt. Erről itt írtunk. A Wizz Air  részvénnyel jelenleg un. feltételes kereskedésben lehet tőzsdézni, ehhez nem is tudunk hozzá férni, de március 2-án már bárki kereskedhet vele.  A feltételes kereskedésben intézményi befektetők vásárolhatnak, de a valós árat ők is csak március 2-án kapják, akkor történik az elszámolás, tehát nem maradunk le semmiről. Bármelyik magyar brókercégnél köthetők lesznek a részvények, WIZZ tickert keressétek.

Friss hír, 2015. március 2.: Elindult a kereskedés, a részvény délelőtt már pluszban tartózkodik. 1330 penny jelenleg, tehát 13,3 angol fonton áll a részvény. Jól indult a részvény. A WIZZ tickert keresd a brókerednél, bármelyik magyar cégnél tudsz vele kereskedni.

Forrás: Reuters

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek