Meg van már a Wizz Air részvénykibocsátási ára (IPO ár)

wizz air részvénykibocsátás
wizz air részvénykibocsátás

11,5 fonton keltek el a Wizz Air részvényei, tehát az előre meghatározott felső sáv közelében. A befektetők már nagyon várják, hogy meginduljon a nyilvános kereskedés. Március 2-án már mindenki kereskedhet a Londoni tőzsdén a Wizz Air részvényeivel. A részvénykibocsátás keretében 23,36 millió darab részvény került, illetve kerülni fog új tulajdonosokhoz (9,57 millió darab új részvény bocsátottak ki, míg 13,78 millió darabot a jelenlegi tulajdonosok adnak el). Az új tulajdonosok tehát a teljes részvénymennyiség 18,5%-át tudhatják majd magukénak.

A cég piaci kapitalizációja is megnőtt, 1.45 milliárd font a cég értéke. Elemzők szerint a részvény olcsónak tekinthető, és a hétfői kereskedésnél a nyitás után is valószínűleg még olyan szinteken tartózkodik, hogy a befektetők érdeklődését felkelti, és nagy profit potenciál van benne.

A légitársaságok részvényei az utóbbi időben jól szerepelnek az alacsony olajár miatt. Erről itt írtunk. A Wizz Air  részvénnyel jelenleg un. feltételes kereskedésben lehet tőzsdézni, ehhez nem is tudunk hozzá férni, de március 2-án már bárki kereskedhet vele.  A feltételes kereskedésben intézményi befektetők vásárolhatnak, de a valós árat ők is csak március 2-án kapják, akkor történik az elszámolás, tehát nem maradunk le semmiről. Bármelyik magyar brókercégnél köthetők lesznek a részvények, WIZZ tickert keressétek.

Friss hír, 2015. március 2.: Elindult a kereskedés, a részvény délelőtt már pluszban tartózkodik. 1330 penny jelenleg, tehát 13,3 angol fonton áll a részvény. Jól indult a részvény. A WIZZ tickert keresd a brókerednél, bármelyik magyar cégnél tudsz vele kereskedni.

Forrás: Reuters

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!