Megállhat a Visa esése

200 dollár alá is lecsökkent a Visa Inc (Ticker: V) árfolyama. A céget mindenki ismeri, bankártyákat bocsátanak ki, és rajtuk keresztül mennek végbe a tranzakciók is. Ez a piac nagyon fejlődő piac még mindig. A konkurencia részvényárfolyama se áll jobban, ott is egy nagy korrekciót élünk meg január óta.

Ez annak is köszönhető, hogy nagyon elszaporodtak a bankkártyacsalások, melyre sokszor nincs ellenszer. A cégek hiába fordítanak millió dollárokat a védelembe, sajnos a felhasználók figyelmetlensége miatt is megtörténik a baj. Ez lehet az, ami a szektort veszélyezteti.

A Visa és a Mastercard vezető szerepe sok bankot és pénzintézetet zavar. Egy érdekes eset volt az is, mikor az ukrán konfliktus miatt a két cégnek is bele kellett egyeznie az oroszok elleni szankciókba, így sok bankkártyát nem tudtak használni Oroszországban. Erre jött a reakció, hogy  Putyin elgondolkodott egy orosz bankkártyakibocsátó vállalat létrehozásán.

Az Visa árfolyama legutóbb is a 200 körüli szinten oldalazott, tehát elkövetkező hónapokban oldalazás várható. Ezután jöhet egy erősebb trend, tehát érdemes visszatérni az árfolyamra később.

Fontos! Friss hír 2015. március 19. A részvény árfolyamán splitelés történt, vagyis a részvény árát 4:1 arányban csökkentették, és a részvények darabszáma ennyiszeresére nőtt.

tvisa_april

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)