Megpróbálják újra tőzsdére vinni a GoDaddy-t

A Godaddy domain értékesítő és tárhelyszolgáltató megpróbálja újra a lehetetlent, méghozzá tőzsdére vinni a céget. 2006-ban tervbe volt már egy részvénykibocsátás, aztán a vállalat vezetői megfutamodtak. Talán jobb is volt így, mert utána elég siralmas évek jöttek a cég életében. 2012-ben 279 millió dollárt, tavaly 200 millió vesztesége volt a vállalatnak. Ebben az évben az első negyedévben már 50 millió dollár veszteséget könyveltek el, így valószínűleg az az év sem lesz túl rózsás.

[sam id=”7″ codes=”true”]
Hirdetés
A befektetők nem biztos, hogy rohanni fognak a részvényért, ha egyszer bevezetik a céget a tőzsdére. Azért pozitívum is is van a cégnél, 11,6 millió ügyfelet szolgáltak ki 2013- ban, és 1,4 millió domain regisztrációt sikerült eszközölniük. A lehetséges tickert még nem tudják, érdemes odafigyelni, mert az első napok után is még jó lehet árfolyam esésre spekulálni.

Forrás: SEC

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!