Megtáltosodott a Facebook, közel a 100 dollár

Tegnap közölte negyedéves jelentését a Facebook. Ebből kiderül, hogy eredményei a várakozásokat is túlszárnyalják. Az árfolyam szépen emelkedett is az utóbbi időben, viszont tegnap azért nem tudott a bejelentés hatására emelkedni, mert a Twitter is jelentett közben, és 14,5%-os zuhanása a Facebook részvényt sem hagyta szárnyalni. Nézzük is a Facebook számait.

Kétszámjegyű növekedés figyelhető meg az eredményeiben év/év alapon nézve. 4,04 milliárd negyedéves árbevételt ért el, ami 38%-os éves növekedést jelent. A legérdekesebb, hogy a mobilreklámból származó bevétel 76%-a teljes bevételnek. Ez a tendencia is jól mutatja, hogy sokan használják mobilról a Facebookot, sőt mobilról hosszabb ideig is használják, mint adott esetben számítógépről.

Zuckerberg vagyona is folyamatosan nő, és a részvényszárnyalása miatt már a 20 leggazdagabb ember között van a világon, sőt ha ez így folytatódik, akkor a top 10-be is bekerül.

A Facebook teljesítette a várakozásokat, és az elemzésem is hamarosan célba ér. Közel  100 dollár, ezen az árszinten fogom zárni a részvényeket. 3 csomagom van. 86 dolláros átlagárammal így 16% profitot teszek zsebre. És még az Oculus virtuális szemüvegük ki sem jött. Így a 100 dollárt elérve új stratégiát fogok alkalmazni a pozíciókat zárom.

fb részvény100

Fotó: newmediadl.cas.msu.edu/blog/facebook-filing-ipo

 

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!