Megtáltosodott a Facebook, közel a 100 dollár

Tegnap közölte negyedéves jelentését a Facebook. Ebből kiderül, hogy eredményei a várakozásokat is túlszárnyalják. Az árfolyam szépen emelkedett is az utóbbi időben, viszont tegnap azért nem tudott a bejelentés hatására emelkedni, mert a Twitter is jelentett közben, és 14,5%-os zuhanása a Facebook részvényt sem hagyta szárnyalni. Nézzük is a Facebook számait.

Kétszámjegyű növekedés figyelhető meg az eredményeiben év/év alapon nézve. 4,04 milliárd negyedéves árbevételt ért el, ami 38%-os éves növekedést jelent. A legérdekesebb, hogy a mobilreklámból származó bevétel 76%-a teljes bevételnek. Ez a tendencia is jól mutatja, hogy sokan használják mobilról a Facebookot, sőt mobilról hosszabb ideig is használják, mint adott esetben számítógépről.

Zuckerberg vagyona is folyamatosan nő, és a részvényszárnyalása miatt már a 20 leggazdagabb ember között van a világon, sőt ha ez így folytatódik, akkor a top 10-be is bekerül.

A Facebook teljesítette a várakozásokat, és az elemzésem is hamarosan célba ér. Közel  100 dollár, ezen az árszinten fogom zárni a részvényeket. 3 csomagom van. 86 dolláros átlagárammal így 16% profitot teszek zsebre. És még az Oculus virtuális szemüvegük ki sem jött. Így a 100 dollárt elérve új stratégiát fogok alkalmazni a pozíciókat zárom.

fb részvény100

Fotó: newmediadl.cas.msu.edu/blog/facebook-filing-ipo

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!