Megvették a Duracellt

Már korábban is azt nyilatkozta Warren Buffett, hogy cégóriásokkal akarja bővíteni a Berkshire Hathaway Inc portfólióját (Buffett vállalata). Most a Duracellt veszi meg, amivel a piacvezető elemgyártót tudhatja magáénak, éves 2,2 milliárd dolláros forgalmával. A vásárlást kissé szokatlan és bonyolult megoldással hajtja végre, ebbe nem is megyünk bele. A lényeg, hogy megveszi.

Igaz, az elemgyártás, illetve forgalmazás nem bővül olyan mértékben, mint más szektorok, de így is egy stabil szektorról beszélünk. Még most is sokan használnak elemeket különböző kütyükben, és a Duracell akkumulátor gyáregysége sem elhanyagolható teljesítménnyel bír.

Buffett részvénye így is az egekben, és már 219 300 dollárt ér egy darab részvény! Ami forintban 53 millió 728 ezer forintot jelent, tehát ennyit kell kifizetni egyetlen egy darab Berkshire Hathaway részvényért. Az árfolyam emelkedő trendben van, és ebben az évben már 24%-os emelkedésnél jár. 212 000-nál egy jó támasza lehet az árfolyamnak, igaz nagybefektetők vásárolnak inkább a részvényből.

berk_nov

 

Forrás: euronews, finviz

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!