Mennyi hozamot érhetsz el havi 50 dollár befektetésből?

Ebben a cikkben bemutatom azt, hogy egy olyan befektetési “termékből’ (instrumentumból) is ki lehet hozni profitot, nem is keveset, ami 15 év alatt nem is olyan régen tért vissza a kiindulási értékére. Tehát aki, az elején fektetett be egyösszegben, még most lenne a pénzénél, vagy még most sem (infláció miatt). Ezzel szemben havi azonos összeg befektetésével még a 2008-as válság ellenére is pluszban lenne.

Lehet, hogy erről már hallottál, de nem véletlen, hogy sokan alkalmazzák a cost average effektust. Ez azt jelenti, hogy például havonta azonos összeget fektetünk be, és így beátlagoljuk a befektetésünket. A következő példa a Nasdaq indexre (amerikai részvényindex) vonatkozik. Azért is, mert a 2000-es dotcom lufi után 2015-ben tért vissza az árfolyam újra az 5000 ponthoz, 15 év alatt.

Először is nézd meg ezt az ábrát. Mi az érdekes benne? Igen, ami lefelé 78% mínusz, az ugyanarról az árról vissza emelkedve 351% profit-ot jelent. (Ezért imádom a matekot). Viszont, ha az 5000 pontot nézzük, akkor még csak most tért vissza az árfolyam, tehát sokáig mínuszban tartózkodtunk volna. Erre megoldás a cost average stratégia.

nasdaq_1

 

Amennyiben 2000-től folyamatosan 50 dollárt fektettél be havonta, akkor most 114%-os profitban lennél a teljes tőkédre nézve. 9050 dollárt fektettél be elosztva, és 19 330 dolláron állna az egyenleged 15 év után. Ez 5,4%-os éves hozam úgy, hogy az árfolyam csak visszatért az eredeti szintre.

nasdaq_costav

 

Mi a tanulság ebből?

  • Először is, a havi megtakarítás nem rossz ötlet, beátlagolod az eredményeket, ezt bármelyik kisbefektető meg tudja tenni.
  • A cost average effektust érdemes alkalmazni tőzsde indexeken.

Megjegyzem a Nasdaq Composite index még inflációval növelt értéken nem tért vissza teljesen, szóval reálisan valahol 7000 pont környékén mondanám azt, hogy oké, már a pénzénél van az, aki 2000-ben befektetett egyösszegben.  Ez azt is jelenti, hogy még van benne emelkedési potenciál.

Regisztrálj be a HotForexhez, mert náluk tudsz kereskedni a tőzsde indexekkel.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek téged még:
Nevezz tőzsde versenyekre, és keress valódi pénzt!
Ezt kell tudnod első körben a robot kereskedésről, automatizált tőzsdéről

Olvasd el az 2016-os Online Tőzsde Expo további cikkeit is a Minneren: Kattints ide!

Kipróbált módszereket mutatunk be videókon keresztül. Ha ennyi mindent kapsz ingyen a Minneren, képzeld milyen izgalmas anyagok vannak a fizetős képzésekben! Nézd meg legújabb anyagainkat a MinnerAkadémián! Kattints ide!
Avatar
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Ezen nagyot mosolyogtam, tényleg zseniális húzás! 1 eurót fektettek cégekbe egészen alacsony részesedésért cserébe, 500 startupba fektetett így be a Unicor VC kockázati tőke társaság. Viszont ezzel elérte, hogy többször is egy lapon említsék őket nagyobb tőketársaságokkal, mert ezek a média egyébként is szeret írni, főleg ha unikornisok (gigantikus startup) lettek adott cégekből. És felsorolják kik is nyertek az üzleten.

A Unicor VC-től nem lehet azt a tényt elvenni, hogy olyan vállalatokba fektet, amelyek rövid időn belül 1 milliárd euróst értékelést érnek el. A Top kockázati tőkebefektetők között említik a céget mindig. Ez megnyitotta a kaput nekik már több helyen is.

Imádom az ilyet! És most ez többszörös hatású volt, mert márkaépítést is sikerült elérniük, nem csak figyelmet kapniuk.

Gerillamarketingről itt olvashatsz, sőt podcast is egyben: Emlékszel a Minner wifis gerillamarketingjére? És a kávésra? Gerillamarketing példák [podcast]

Forrás: Haszon

MinnerInstant

Ahogy már tavaly felreppent a hír, a cég megváltoztatja a nevét. Főleg a politikai korrektség miatt. Ezt írják oldalukon:

Meghallgattunk. És tanultunk. Bár ez soha nem állt szándékunkban, megértjük, hogy a csomagoláson szereplő ember képe szolgasághoz kapcsolódó képeket idéz, és azt is, hogy az Egyesült Államokban az “Uncle” szó bizonyos időkben fekete emberekre utaló pejoratív kifejezésként élt. A nevünket Ben’s OriginalTM -ra cseréljük, és többé nem szerepeltetjük a képet a csomagolásunkon, hogy még befogadóbbá tegyük a márkánk arculatát.

Továbbiak erről a témáról A politikai korrektség akkor is érték, ha beleszól a vállalkozásunk életébe?

MinnerInstant

Most a pandémia alatt sokan csinálják, pedig nem szabályos, és nem felel meg az írásbeliség szabályának az e-mailben elküldött, majd aláírt és bescannelt szerződés. Persze keveset találkozunk ilyen bírósági üggyel, vagy nem érint minket, kisebb KKV-kat.

Megoldás lehet, ha áttérsz online, e-szerződésre, e-aláírásra. Körbejártuk és bemutattuk a témát: Így működik az online szerződés, aláírás. E-szerződéskötés útmutató

MinnerInstant

Nem rendelnék a nyár környékén! Július 1-től már vámoltatni kell a 22 euró alatti rendeléseket is. Kb. 40 millió csomag érkezik így harmadik országból melyek 3/4-e 22 euró alatti csomag. Persze pont azért is hozták be a szabályt, mert lehetséges nem is annyi a csomag értéke, mint amennyi rá van írva. Nos nincs még álláshirdetési dömping a postánál vámügyintézésre, vagy logisztikai munkásra. Pedig ennyi csomagot végigvinni, nem lesz egyszerű, főleg a vevőnek is be kell kapcsolódnia a vámeljárásba, ahogy azt nagyobb értékű rendeléseknél megszoktuk.

Erről cikk: 2021-től vége a 22 euró alatti áfamentességnek. Például a kínai rendeléseknél és még vámkezelés…

Forrás: MTI


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek