Kezdőlap Tőzsde OnlineTőzsdeExpo Mennyi hozamot érhetsz el havi 50 dollár befektetésből?

Mennyi hozamot érhetsz el havi 50 dollár befektetésből?

-

Ebben a cikkben bemutatom azt, hogy egy olyan befektetési “termékből’ (instrumentumból) is ki lehet hozni profitot, nem is keveset, ami 15 év alatt nem is olyan régen tért vissza a kiindulási értékére. Tehát aki, az elején fektetett be egyösszegben, még most lenne a pénzénél, vagy még most sem (infláció miatt). Ezzel szemben havi azonos összeg befektetésével még a 2008-as válság ellenére is pluszban lenne.

Lehet, hogy erről már hallottál, de nem véletlen, hogy sokan alkalmazzák a cost average effektust. Ez azt jelenti, hogy például havonta azonos összeget fektetünk be, és így beátlagoljuk a befektetésünket. A következő példa a Nasdaq indexre (amerikai részvényindex) vonatkozik. Azért is, mert a 2000-es dotcom lufi után 2015-ben tért vissza az árfolyam újra az 5000 ponthoz, 15 év alatt.

Először is nézd meg ezt az ábrát. Mi az érdekes benne? Igen, ami lefelé 78% mínusz, az ugyanarról az árról vissza emelkedve 351% profit-ot jelent. (Ezért imádom a matekot). Viszont, ha az 5000 pontot nézzük, akkor még csak most tért vissza az árfolyam, tehát sokáig mínuszban tartózkodtunk volna. Erre megoldás a cost average stratégia.

nasdaq_1

 

Amennyiben 2000-től folyamatosan 50 dollárt fektettél be havonta, akkor most 114%-os profitban lennél a teljes tőkédre nézve. 9050 dollárt fektettél be elosztva, és 19 330 dolláron állna az egyenleged 15 év után. Ez 5,4%-os éves hozam úgy, hogy az árfolyam csak visszatért az eredeti szintre.

nasdaq_costav

 

Mi a tanulság ebből?

  • Először is, a havi megtakarítás nem rossz ötlet, beátlagolod az eredményeket, ezt bármelyik kisbefektető meg tudja tenni.
  • A cost average effektust érdemes alkalmazni tőzsde indexeken.

Megjegyzem a Nasdaq Composite index még inflációval növelt értéken nem tért vissza teljesen, szóval reálisan valahol 7000 pont környékén mondanám azt, hogy oké, már a pénzénél van az, aki 2000-ben befektetett egyösszegben.  Ez azt is jelenti, hogy még van benne emelkedési potenciál.

Regisztrálj be a HotForexhez, mert náluk tudsz kereskedni a tőzsde indexekkel.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek téged még:
Nevezz tőzsde versenyekre, és keress valódi pénzt!
Ezt kell tudnod első körben a robot kereskedésről, automatizált tőzsdéről

Olvasd el az 2016-os Online Tőzsde Expo további cikkeit is a Minneren: Kattints ide!

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek