Mennyiért tudom eladni a weboldalam, domainem?

Már többen kérdeztétek tőlem azt, hogy mennyiért lehet eladni egy domaint vagy félig-meddig működő oldalt. Főleg utána kérdeztétek, hogy olvastátok ezt a cikket: A domain jó biznisz? Igen! Több millió dollárt is fizettek ezekért a domainekért. Most erről írok, mert jó, ha mindennel tisztában vagy. Azt is megtudhatod, hogy jelenleg mennyit ér a Minner 2017 elején.

 • Az, hogy véletlenül beletalálsz egy cég leendő domain nevébe, termék nevébe az lutri. Ilyenkor már pár százezer forintért el tudod adni. Ahogy mondtam, ehhez mázli is kell. Vagy beletalálsz egy új technológia nevébe…
  Utóbbi azért is lehet jó, mert SEO szempontjából is érdeke lehet egy cégnek, hogy megvegye tőled.
  Mondok egy példát. A www.brokermonitor.hu az én oldalam. Mükődő oldal most is (sőt, most teszek rá újabb üzleti modellt), de ha nem lenne rajta semmi, akkor is el tudnám adni kb. 50-100 000 forintért, mert a domainnév jó. (2000 Ft volt a domain bejegyzési ára).
 • Van már működő weboldalad, és azt szeretnéd eladni? Sokan ezt szokták megkérdezni tőlem. Fontos tudni, hogy több szempontja lehet a leendő vevőidnek. Ha már működő vállalkozás van a domaineden, akkor nem is a domaint veszik meg, hanem a céged, vagy az arra épített szolgáltatási kört, termékkört, technológiát, üzleti modellt…., tehát most nem erről lesz szó.
  Ha el szeretnéd adni jó áron a domained, amin valamennyi tartalom van, de nincs rajta üzleti modell, vagy nem adsz hozzá semmit, csak az oldalt. Ebben az esetben megnézik a

  • google által indexált oldalaid számát, minőségét
  • organikus látogatószámod (nem fizetett látogatószám, pl. Google, bejövő linkek…)
  • Google Analytics statisztika, ha jó, akkor már többért tudod eladni.
  • milyen kulcsszavakra, kereső szavakra, vagy a top 20-ban a Google-ban.
  • közösségi oldalaid követőszámát (Facebook, Instagram, Youtube…), azok minőségét, aktivitását.
  • ha van hírleveled, akkor valószínűleg az is érdekelni fogja őket, már jobb tárgyalási pozícióban vagy.
 • Tehát egy sima 2000 Ft-ért vásárolt domain legjobb esetben is pár tízezer forintot ér, ha nincs rajta semmi, és kell is a vevődnek.
 • Ha már működő céget adsz el, amihez kapcsolódik szorosan a weboldal is, akkor teljesen más tényezőket is figyelembe vesznek (árbevétel, konkurencia, üzleti modell, költségek…)
 • Konklúzió. Ne dédelgess akkora álmokat, hogy azonnal el tudod adni a domained. Inkább dolgozz rajta, legyen rajta tartalom. Megéri a befektetést.
 • Van megoldás! Üzleti ötlet a Minneren >>> 165. ötlet: Kereskedj domainekkel! – továbbgondolva

Extra infó – Kíváncsi vagy, mennyit ér most a Minner.hu?
Csak magát a domaint felesleges lenne eladni, hanem a ráépített üzleti modellel a brandet is, annak van igazán értelme. Így most kb. 10-25 millió forintot ér maga Minner.hu mindennel együtt. Mivel aki megvenné, azonnal havi stabil bevételhez jutna. Félévente jön egy-egy új befektető, aki érdeklődik az oldal iránt. Legutóbb 10 millióért vették volna meg, előtte 4-6 milliós ajánlatok jöttek. Milyen jó, hogy nem adtam el 🙂 Ebben az évben már bőven ennyi lesz csak az árbevétel (költségem alig van), így megérted, miért nem adom el. Kalkulációm szerint még ennek többszöröse is.

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!