Mennyit kereshetsz egy lájkvadász (álhír) oldallal? Mire mész vele?

Több olvasói beszélgetésben is néha kilyukadunk a lájkvadász portálokra, mert tényleg néha szemtelenül jelennek meg a piacon, és sajnos az emberek még a posztjaikat is lájkolják, megosztják. Természetesen az olvasók arra kíváncsiak, mire lehet menni egy ilyen oldallal, mennyi bevételre lehet szert tenni, sőt a Facebook oldalt mennyiért lehet eladni.

Általában az ilyen oldalak semmitmondó tartalmakat gyártanak, vagy olyan álhíreket, amikre nagyrészt a többség átkattint. És sajnos be is jön nekik, nézz fel a Facebook oldaladra, és szerintem minden napra jut egy ismerős, aki megosztja valamelyik kamu portál cikkét. Amiben erősek, azok a címek megválasztása, ezt picit kell csak gyakorolni, és az ember belejön.

Nézzük a számokat: 
10-20 ezer követővel, ha már rendelkezel, akkor kb. 10-15 ezer forintot tudsz keresni egy héten úgy, hogy az oldaladra mennek a látogatók, és Google AdSense hirdetések futnak a weboldaladon.
100 000 követő felett érhető el a havi 150-300 ezer forintos bevétel, viszont ez már szinte teljes állást is kíván. Vagyis napi 8 órában biztosan gyártanod kellene az álhíreket.
Facebook oldal eladása: Egy Facebook oldal lájkoló, követő 1-2 Ft-ot ér a feketepiacon. Azért írom így, mert eladni Facebook oldalt a FB szabályzat megszegését jelenti. Ennek ellenére elég nyíltan folyik az adok-veszek.

Elképesztő, a Mindenegybenblog bejegyzéseit megosztja a Blikk? Mi történik itt?
Nem is olyan régen már megírtam, hogy a Blikk és a Mindenegybenblog lájkvadász oldal között együttműködést véltem felfedezni. A Blikk nem kommentálta a hírt, sőt még a szakmai Facebookos csoportban az adminokkal le is vetette az érintett posztot, amiben a kapcsolatukról volt szó. Azóta is meg-meg osztja a bejegyzéseket. Nem véletlen! Mert közben kiderült, hogy az Infiniety online sales house (portálokra visz hirdetőket) leszerződött a Mindenegybenblog tulajdonosával. (Erről a vs.hu -n olvashatsz bővebben). Ezek után még inkább úgy gondolom, hogy a Blikknek valamilyen kapcsolata van a portállal.

Figyelem! Ne csinálj álhírportált, lájkvadász oldalt! 
Inkább indíts egy blogot, vagy rendes portált, hidd el, megéri felfuttatni. Sőt egy Buzzfeedhez hasonló oldanak helye is van a piacon: Ismered a BuzzFeed-et? Havonta 200 millión kíváncsiak rá, nem egy lájkvadász oldal…

Fotó: Flickr

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!