Gondolnád, hogy évente 214 000 forintot költ el egy átlagos autós a kocsijára? Természetesen ebben már több kiadás is benne van, nem csak a szerviz. Ahhoz, hogy egyes piacokra rálássunk érdemes elmélyülni a statisztikákban. Az alábbi kutatásban azt érdemes figyelni, hogy az egyes területeken egy-egy autós mennyit költ, vagyis mennyit ér az adott szektornak. Lássuk a számokat!

A Skoda 2018-as reprezentatív kutatását láthatod az alábbi ábrákon.

Mennyi autó van Magyarországon?

A Központi Statisztikai Hivatal 2017-es adatai szerint 3 471 997 személyautó. A KSH oldalán meg tudod nézni, hogy egyes márkákból mennyi fut éppen a hazai utakon.

Oké, az adatok, statisztikák megvannak, de mit kezdjünk vele?

Azt már látjuk, hogy ez egy óriási piac. Ha felszorozzuk az autók számát az átlagos kiadások összegével, ami 214 000 Ft, akkor 743 milliárd forintot kapunk. Ezen a tortán osztoznak a szervizek, gumisok, biztosítók. Már tudsz kalkulálni és tovább kutatni, hogy az egyes egyéb, autókhoz kapcsolódó piacokon még mennyit költenek az emberek.
Ilyen például az autómosás, vagy autó-kárpittisztítás. Utóbbival foglalkozik a cikk támogatója a Prosis, akik segítenek abban, hogy el tudd indítani a saját önkiszolgálós kárpittisztító automatádat. És ezzel az autósok kiadásai is csökkenhetnek, mivel egy olyan technológiát használnak, aminek köszönhetően egy olcsó szolgáltatást tudsz nyújtani számukra (ami természetesen sokkal eladhatóvá teszi a szolgáltatást).

Mi ez? A vásárlóid érmékkel, bankjegyekkel tudják igénybe venni a szolgáltatásod, saját maguk tisztítják az autójukat (önkiszolgáló), nem kell ott lenned. napi egyszer vagy heti 2-3-szor pár perces karbantartást igényel. A kárpittisztító az egyszerű tisztításon túl fertőtlenít is a forró gőznek köszönhetően, így akár vegyszer nélkül tisztíthat gyors száradási idővel. Vedd fel velük a kapcsolatot és szállj be te is ebbe a bizniszbe! Továbbá olvasd el a korábbi cikkeket is erről:

Fotó: rawpixel / Unsplash
Forrás: Skoda, Uszicar

Gyere és nézd meg a Befektetőkereső show döntőjét! Nézőként is tudsz jönni! Ezt látnod kell élőben! Június 21. 14:30-19:30 között. 15 csapat, 10+ befektető, több 100 millió forint Kattints ide!