Az utóbbi hetekben annyian kérdeztétek, hogy mi a véleményem például az Innofit és hasonló MLM-ekkel kapcsolatban, hogy jobbnak láttam leírni azt cikkbe. Network marketing, mivel benne van a network szó, úgy gondolták az MLM-esek ideje lesz online is tagokat toborozni, de nem úgy mint eddig. Na lássuk is!

Gyűlölök ilyen tartalmat írni egyébként, mert egészen biztosan néhány MLM-es meg fog haragudni rám. Előre is elnézést kérek!

Egy új fajta módszer, igazi #laptoplifestyle élet ígérete

Eddig mit mondtak az MLM-ek (mi volt az üzleti modell):

  • Építs csapatot az ismerőseidből, hívd meg őket kávéra, beszélgessetek, mutasd be a termékedet. Tehát a személyes találkozón volt a hangsúly.

Most ezt mondják az “új fajta” MLM-nél:

  • Építs fel online bizniszt, marketingelj, hirdess, úgy toborozz, még találkoznod sem kell a tagokkal.

Segítjük egymást vagy konkurenciái vagyunk egymásnak?

Ami nagyon jó az egészben, hogy leoktatnak arra, ami egyébként kell most egy cég online marketingjéhez. Megtanítanak online marketingre, sales funnelre, csali termék, csali ajánlatra, emailek megszerzésere.

Amit aztán arra használsz, hogy toborozz olyan embereket, akik majd ugyanarra a célcsoportra fognak reklámozni, mint te és ugyanazt a terméket fogják árulni.

Mindenki konkurenciád! Nem elég, hogy így az összes webshop, offline bolt is konkurenciád, mert a marketing csatornád ugyanaz lett, mint nekik és nem a networking, hanem még a te általad toborzott tagok is ugyanarra fognak lőni és még drágább lesz a hirdetéseket. Egymás elől fogjátok elvenni a vevőt! Persze alattad van, meg minden, happy, kapsz érte jutalékot (egyik lábad meg minden MLM-s szakszó), de és? Lehet vevőként nálad többet hozna, akik ő 2 lépcsővel alattad hozott be. Kommunikációban nem tudja elhelyezni a vevő, hogy akkor most mi van? Hogy árul-ki-mit….

Egyszerűen horror! Ami viszont pozitívum, hogy megtanulod az online marketinget. Ez az! Akkor lépj tovább és csináld a saját bizniszed, de ne egy MLM terméket értékesíts online!  Kapcsolódó cikk: MLM-ezel, vagy régebben csináltad? Akkor most indíts vállalkozást!

 

Több száz millió a tét! Befektető kereső show döntő. Június 21. Ez nem egy unalmas üzleti rendezvény! Kattints ide!