KezdőlapGazdaság és üzletMLM-ezel, vagy régebben csináltad? Akkor most indíts vállalkozást!

MLM-ezel, vagy régebben csináltad? Akkor most indíts vállalkozást!

-

Az MLM-es múlt már jó kiindulási pontja lehet egy vállalkozás elindításának. Nem azt mondom, hogy hagyd abba az MLM-ezést, hanem azt, hogy mellette kezdd el felépíteni a saját vállalkozásod, saját termékeddel. Az emberek sok negatív dolgot párosítanak a multi-level marketinghez, egy valamit viszont mindenki aláír: ad egyfajta vállalkozói szemléletet, ami jó, mert alapból nem vagyunk ilyen beállítottságúak. Továbbá amit ott megtanulnak az emberek, értékesítést, motivációt, vagy azt, hogy folyamatosan képezd magad mind-mind jól jöhet egy vállalkozásnál, illetve már azzal előrébb leszel, mint bármely más vállalkozó. Vágjunk is bele!

Kezdjük az elején! Melyik MLM-ek működnek jól? Melyikkel lehet jól keresni?

A legsikeresebb MLM-ek mind-mind valamilyen terméket árulnak.  Például táplálékkiegészítőt, vagy vitamint, vagy valamilyen kávét, teát… Ezt leírtam abban az üzleti ötletben is, amikor azt tanácsoltam, hogy érdemes becsatlakozni MLM-ekbe. Mi bennük a közös? Az, hogy valójában folyamatosan kell hoznod a vásárlókat neked is, vagy az alattad lévőknek, máskülönben oda a jutalék. Persze, ha elég fent vagy…. A lényeg, hogy végig értékesítesz.

Lehetsz te a weben bármekkora laptoplifestyle vagy foreverhappy, attól még dolgoznod kell! Miért ne tennéd ezt a saját vállalkozásodban? Abban is lehetsz happy…

Jó, tehát terméket kell eladni, csapatot kell építeni. Valójában ki jön az, hogy egy kicsit is sikeres MLM-es ugyanúgy napi 8-10 órában dolgozik. És persze attól még, hogy nagy laptoplifestyle vagy, először szegény ismerőseidet cseszegeted, beleteszed őket mindenféle “hülye” Facebook csoportba, amit ők nem akarnak…  Máris máshogyan állnának hozzád, ha a saját cégedet csinálnád! Nem véletlen, hogy kialakult az MLM-esek iránti gyűlölet. Ez nem azért van, mert nem szeretik őket, hanem mert érzik az emberek, hogy tukmálni akarnak rájuk valamit.

Azok a szörnyű MLM-es kávézások, meg amikor egy régi ismerős rád ír chaten… Hidd el, már attól megkönnyebbülne az ember, ha nem MLM-ről írsz, hanem saját cégről.  Máris igazibbnak tűnne a lelkesedésed. Mondjuk ettől még lehetsz MLM-esként is valójában lelkes, csak ő nem azt látja benned, saját termék esetében viszont igen. Persze tisztelet a kivételnek (vannak nem zaklató MLM-esek)!

Koncentrálj a saját cégedre! Vagy arra is!

Fontos! Én nem vagyok MLM ellenes. Nagyon jó pénzkereseti lehetőség például munka mellett, vagy kismamaként. Egy valami viszont biztos! Ha megvan benned az a plusz, ami kell egy vállalkozáshoz, akkor miért ne abba tennéd bele azt a sok időt? Vagy oké, csináld az MLM-et de könyörgöm építs mellette vállalkozást is! Ott van a megfelelő alap, motivált is vagy, hajtod magad előre. Ne csak motivációs anyagokkal képezd magad, hanem tanuld  meg mondjuk a WordPress weboldal készítést, vagy php webfejlesztést, a közösségi oldal marketing egyébként is ragad rád, miközben MLM-ezel (csak a csoportokban a spamelést hagyd el!), vagy valamilyen új területet keress, amire majd épül a terméked.

Eladni és toborozni tudsz, igaz?

Több kutatásban is kijött az, hogy egy átlagos vállalkozásnak két legnagyobb problémája van. Ugye a terméket/szolgáltatást általában megtalálják, de a jó működéshez szükséges értékesítés (+ marketing) alkalmazásában és a megfelelő munkaerő megtalálásában nehézségeik vannak. Ez megvan benned, ha MLM-ezel! Vagyis ezekre kapsz képzéseket, illetve ezekkel a területekkel kifejezetten sokat kell foglalkoznod. A marketingről és a kommunikációról nem is beszélve.

Most már csak azt kell kitalálnod, mit árulj és hogyan lépj a piacra

Ezekben segít a Minner.

  1. Egyrészt a Minneren közel 200 vállalkozási ötlet található, melyek már jó kiindulási pontot adnak. Ez a vállalkozási ötlet rovat, kattints ide! 
  2. A Vállalkozás rovatban olyan témákat, cikkeket, tippeket találsz, ami segíti a vállalkozásodat. Vállalkozás rovat, kattints ide!
  3. A Minnernek van egy videós oktató oldala, ahol a Vállalkozói képzést ajánlom figyelmedbe.

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek