MLM-ezel, vagy régebben csináltad? Akkor most indíts vállalkozást!

Az MLM-es múlt már jó kiindulási pontja lehet egy vállalkozás elindításának. Nem azt mondom, hogy hagyd abba az MLM-ezést, hanem azt, hogy mellette kezdd el felépíteni a saját vállalkozásod, saját termékeddel. Az emberek sok negatív dolgot párosítanak a multi-level marketinghez, egy valamit viszont mindenki aláír: ad egyfajta vállalkozói szemléletet, ami jó, mert alapból nem vagyunk ilyen beállítottságúak. Továbbá amit ott megtanulnak az emberek, értékesítést, motivációt, vagy azt, hogy folyamatosan képezd magad mind-mind jól jöhet egy vállalkozásnál, illetve már azzal előrébb leszel, mint bármely más vállalkozó. Vágjunk is bele!

Kezdjük az elején! Melyik MLM-ek működnek jól? Melyikkel lehet jól keresni?

A legsikeresebb MLM-ek mind-mind valamilyen terméket árulnak.  Például táplálékkiegészítőt, vagy vitamint, vagy valamilyen kávét, teát… Ezt leírtam abban az üzleti ötletben is, amikor azt tanácsoltam, hogy érdemes becsatlakozni MLM-ekbe. Mi bennük a közös? Az, hogy valójában folyamatosan kell hoznod a vásárlókat neked is, vagy az alattad lévőknek, máskülönben oda a jutalék. Persze, ha elég fent vagy…. A lényeg, hogy végig értékesítesz.

Lehetsz te a weben bármekkora laptoplifestyle vagy foreverhappy, attól még dolgoznod kell! Miért ne tennéd ezt a saját vállalkozásodban? Abban is lehetsz happy…

Jó, tehát terméket kell eladni, csapatot kell építeni. Valójában ki jön az, hogy egy kicsit is sikeres MLM-es ugyanúgy napi 8-10 órában dolgozik. És persze attól még, hogy nagy laptoplifestyle vagy, először szegény ismerőseidet cseszegeted, beleteszed őket mindenféle “hülye” Facebook csoportba, amit ők nem akarnak…  Máris máshogyan állnának hozzád, ha a saját cégedet csinálnád! Nem véletlen, hogy kialakult az MLM-esek iránti gyűlölet. Ez nem azért van, mert nem szeretik őket, hanem mert érzik az emberek, hogy tukmálni akarnak rájuk valamit.

Azok a szörnyű MLM-es kávézások, meg amikor egy régi ismerős rád ír chaten… Hidd el, már attól megkönnyebbülne az ember, ha nem MLM-ről írsz, hanem saját cégről.  Máris igazibbnak tűnne a lelkesedésed. Mondjuk ettől még lehetsz MLM-esként is valójában lelkes, csak ő nem azt látja benned, saját termék esetében viszont igen. Persze tisztelet a kivételnek (vannak nem zaklató MLM-esek)!

Koncentrálj a saját cégedre! Vagy arra is!

Fontos! Én nem vagyok MLM ellenes. Nagyon jó pénzkereseti lehetőség például munka mellett, vagy kismamaként. Egy valami viszont biztos! Ha megvan benned az a plusz, ami kell egy vállalkozáshoz, akkor miért ne abba tennéd bele azt a sok időt? Vagy oké, csináld az MLM-et de könyörgöm építs mellette vállalkozást is! Ott van a megfelelő alap, motivált is vagy, hajtod magad előre. Ne csak motivációs anyagokkal képezd magad, hanem tanuld  meg mondjuk a WordPress weboldal készítést, vagy php webfejlesztést, a közösségi oldal marketing egyébként is ragad rád, miközben MLM-ezel (csak a csoportokban a spamelést hagyd el!), vagy valamilyen új területet keress, amire majd épül a terméked.

Eladni és toborozni tudsz, igaz?

Több kutatásban is kijött az, hogy egy átlagos vállalkozásnak két legnagyobb problémája van. Ugye a terméket/szolgáltatást általában megtalálják, de a jó működéshez szükséges értékesítés (+ marketing) alkalmazásában és a megfelelő munkaerő megtalálásában nehézségeik vannak. Ez megvan benned, ha MLM-ezel! Vagyis ezekre kapsz képzéseket, illetve ezekkel a területekkel kifejezetten sokat kell foglalkoznod. A marketingről és a kommunikációról nem is beszélve.

Most már csak azt kell kitalálnod, mit árulj és hogyan lépj a piacra

Ezekben segít a Minner.

  1. Egyrészt a Minneren közel 200 vállalkozási ötlet található, melyek már jó kiindulási pontot adnak. Ez a vállalkozási ötlet rovat, kattints ide! 
  2. A Vállalkozás rovatban olyan témákat, cikkeket, tippeket találsz, ami segíti a vállalkozásodat. Vállalkozás rovat, kattints ide!
  3. A Minnernek van egy videós oktató oldala, ahol a Vállalkozói képzést ajánlom figyelmedbe.

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!