Mi a különbség a Cápák között műsor és a Befektetőkereső Showjában? És a hasonlóság

Befektető keresés

Befektetők felkutatása? Nem, itt pont fordítva történik! A hogyan találjunk befektetőt dolgot most két nagy projekt is segíti. A Cápák között 2019-ben indult itthon, a Minner Befektetőkereső Showja már 2018-ban, és most lesz a második esemény. Tavaly validáltuk azt, hogy itthon is lenne érdeklődő egy ilyen fajta műsorra, eseményre, nem véletlen, hogy az RTL Klub is belevágott. Itthon egyébként már sok hasonló van, pitch verseny több is, igaz azok csak versenyek. Na de a Cápák között és a Befektetőkereső Show új lüktetést visz a hazai vállalkozások, ötletgazdák életébe!

Pontról-pontra nézzük mi a hasonlóság és a különbség:

  • Show: Bár a Minner Befektetőkereső Showjában ott ez a szó, valójában sokkal jobban koncentrál a magára a szakmai dolgokra, mint az RTL Klub műsora. Ott (Cápák között) sok projektet azért kaszáltak el, nem jutott be, mert nem elég érdekes, drámai, vagy a szereplő nem volt megfelelő. Nálunk az első az, hogy jó projekteket találjunk, nem az a cél, hogy a nézőt szórakoztassuk, a fő cél a tőkéhez jó projekteket keresni (vagy fordítva). És ezt élőben láthatod is, nézők is jöhetnek az eseményre.
  • Befektetők: Itt jön a legmarkánsabb különbség. A Cápák közöttben 5 befektető dönt, nálunk több mint 50 van (folyamatosan nő ez a szám) és szakértői gárda segíti, hogy sokkal jobb rálátásuk legyen adott piacra. Hányszor hallottuk a Cápák közöttben, hogy a befektető nem ismeri azt a területet és ezért nem fektet be. Sokszor pont ezért nem látták a lehetőséget adott ötletben, vállalkozásban. Ezt könnyíti meg a Befektetőkereső Showban a szakértői gárda, sőt az eseményen is ők kérdeznék, a befektetők erre csak később van lehetőségük.
  • Bemutatkozó, pitch: A Cápák közöttben 30-50 percig beszélnek a szereplők (ebből az adásban 20 perc van összevágva). Nálunk ennek szigorúbb szabálya van. 3 perc alatt kell bemutatniuk az ötletüket, vállalkozásukat, hogy mire keresnek tőkét. Majd a szakértői zsűrinek is 3 perce van, hogy kérdést tegyen fel. Fontos! Az előválogatón természetesen hosszabban hallgatjuk őket, és tüzetesen átnézzük az ötletüket. A döntőbe jutott csapatok már mind olyanok, akikhez kell találnunk befektetőt. Sőt a döntőbe jutott csapatokkal rengetegszer próbáljuk a 3 perces bemutatójukat, közösen. Emiatt egy jó közösség is összeáll közben a döntősökből, egymás előtt próbálnak.
  • A befektető mikor dönt: Az RTL Klub műsorában ott azonnal. A Befektetőkereső Showban csak jelzi, hogy érdekli, majd ezután jön a tárgyalás, hogy még jobban megismerjék a projektet, sőt 4 hónapig több mint 50 befektetővel beszéljük át a projekteket és mutatjuk a portfóliónkat, a videókat. A legjobb Befektető-ötletgazda párost keressük
  • Jöhetnek nézők? A Cápák közöttben nem, erre nincs lehetőség. A Minner Befektetőkereső Showjában igen, mert élőben minden más. Gyere el és nézd meg az eseményt!

Fotó: Envato License

2020-as vállalkozási ötletek szeptember 30-tól a Minner hírlevélben!

Iratkozz fel most! A hétfőnként kiküldött Minner hírlevélben az üzleti hírszemle mellett a 2020-as üzleti ötleteket, trendeket is első kézből olvashatod! Feliratkozás