Mi kell ahhoz, hogy milliomos legyél? Itt a lista!

Figyelmesen olvasd végig a listát, akár ki is nyomtathatod, mentsd le, mert később még hasznos lesz!
Ma már elég sok statisztika áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy megtudjuk, mi kell ahhoz, hogy milliomosok legyünk. Így a tudósok, matematikusok örömmel rá is feküdtek a témára. Szerencsére az nem sokban befolyásolja a sikerünket, hogy hová is születtünk, illetve nagyon sok faktort mi befolyásolhatunk. Mi kell ahhoz, hogy milliomos legyél? A választ össze is gyűjtötte neked Jake Porway matematikus  A számok bűvöletében című sorozatában (1. évad, 2. rész), én pedig ezt összefoglalom neked, és leírom mire is tudod használni.

Jöjjön is a lista, és közben magyarázom is az elemeket:

 • Először is a veled született testi adottságokról is szót ejtett Jake Porway. Ezek kis mértékben befolyásolják a sikerességed, inkább csak a statisztika miatt érdekesek.
  Néhány példa:
  – A 180 cm-nél magasabbak sikeresebbek lehetnek (Az USA-ban az 500 legnagyobb vállalat vezetőjének 58%-a 180 cm-nél magasabb, míg az országos átlag alig éri el a 20%-ot)
  – a szőkehajúak sikeresebbek (ez is csak statisztika, kis mértékben befolyásolja a sikert)
  – szélesebb, kerekebb arcúak sikeresebbek (ez a top vezetők statisztikájából jött ki)
  – rövid nevűek szintén sikeresebbek lehetnek (de tudod, ez csak statsztika, te már sikeresebb leszel, mert olvasod ezt a hírlevelet.)
 • IQ – Rá is térhetünk a komolyabb témára. Bárhogy nézzük, az IQ egy fontosabb eleme a sikerességnek. Átlag 100 feletti IQ-val rendelkezők már esélyesek arra, hogy milliomosok legyenek. De ennél is fontosabb a következő, ami még tanulható is!!!!
 • EQ – Az érzelmi intelligenica. Szerencséd van, mert ez tanulható is, ez az egyik legfontosabb eleme a sikerhez vezető útnak. Majdhogynem háromszoros súllyal szerepel a receptben, mint az IQ.
 • Kreativitás. Tudom, tudom elcsépelt egy szó. Itt annyit kell csak megjegyezned, hogy a dolgokat, problémákat más szemszögből is meg kell tudnod nézni. Tehát picit távolabbról.
 • Kitartás. – Hát igen, szokták mondani, hogy a sikeres embereket éri a legtöbb kudarc. Ez logikus is, mivel a siker eléréséhez elég sok kudarcon át vezethet az út. Aki pedig feladja időben, nem találkozik annyi további kudarcal. Szerintem ezt már nem is kell tovább magyaráznom.
 • Türelem, kivárás. Gondolnád, hogy a halogatásból még pénzt is kereshetsz? Pedig de! Nem érdemes kapkodni, mert akkor nem biztos, hogy elég információ tudatában hozol döntést.
 • Tárgyalástechnika – Gondolnád, hogy még a karrieredben is egy fontos dolog lehet a bérről való tárgyalás? Több millió forinttól esel el, ha nem tárgyalsz a béredről. Bebizonyították, hogy a nagyon magas bér megadása után sem csökken az esélyed, hogy felvegyenek egy adott céghez, sőt még így lehet nagyobb béred. Vállalkozóként pedig még fontosabb a tárgyalástechnika.
 • Napi 20-30 perc szunyókálás munkaidőben – Igen jól látod, ez is kellhet a sikerhez. 1/3-dal növeli a teljesítményedet nap mint nap.
 • Diverzifikált befektetés – természetesen a sikerhez ez is kell, hogy a megtakarításaidat megfelelően befektesd. A diverzifikáció azt jelenti, hogy ne csak egy dologban tartsd a pénzed, oszd meg a kockázatot.
 • Együttműködés, kooperáció (kapcsolatok, kapcsolati tőke) – Bár vannak magányos harcosok, akik saját maguk sikerre vitték a cégüket. De tudnod kell, hogy még ő mögöttük is állt valaki, aki segített, csak ők voltak a kirakatban (Lásd. Steve Jobs példáját, kellett Wozniak is a sikerhez).

Bár lehet, hogy a lista kicsit soknak tűnik, Ezek közül legfonosabb az, hogy növeld az érzelmi intelligenciádat (EQ), növeld kreativitásod, pihenj (aludj) 20-30 percet naponta munkaidőben, legyél türelmes, és persze a tárgyalástechnikádat se felejtsd fejleszteni. (Utóbbi magánéletben is fontos, pl. autóvásárlás, lakásfelújítás…).

Cikkek, amik érdekelhetnek még téged:

Ez a tartalom a Minner.hu hírlevelében jelent meg. Iratkozz fel, hogy még több hasonlót olvashass!

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

A digitális világban folyamatosan újabb trendek ütik fel a fejüket, amiket nehéz lekövetni és persze nem is mindig szükséges, de nem árt néha kísérletezgetni. Ezzel a küldetéssel nem azt mondjuk, hogy cseréld le teljesen a weboldalad dizájnját, apróbb módosításokkal is konverziónövekedést tudsz elérni. Például a Minner is 2018 óta apróbb módosításokat alkalmaz. Adunk pár támpontot, hogy milyen változtatásokat érdemes eszközölni:

 • Konverzióra optimalizált oldalak, a főoldal kivételével minden aloldalon csak egy CTA (call-to-action) lehetőség van, pl. vásárlás gomb, kosár, email-cím űrlap, kapcsolatfelvétel, stb.
 • Nagy, lapozható borítóképek (sliderek) a főoldalon.
 • Piktogramok, jelölések, tanúsítványok: segítik az információ feldolgozását, a látogató több ideig böngészik az oldalon.
 • A folyószöveg legalább 15-ös, de inkább 16-os betűméretű. A cím vagy kiemelt szöveg ennél nagyobb.
 • Színátmenetes háttér két színnel, lehetőleg a márkád színeinek kombinációjával.
 • Ha pedig a promóciós oldalad kinézetét frissítenéd, a Themeforest oldalon rengeteg sablon közül választhatsz.

Még több ehhez hasonló tippet, ötletet olvashatsz az alábbi cikkekben:

Milliárdos forgalmuk van. Mit csinálnak online?

Ideje redizájnolni a weboldalad. Akár WordPress oldalad van, akár más

MinnerInstant

Áprilisban, a Digitális Ninja hetek alatt számtalan nagyszerű szoftvert mutattunk be, amelyek segítenek új szintre emelni a digitalizációt a cégeden belül. Egyik leghasznosabb közülük a LastPass, egy online jelszószéf szoftver, amit nem csak a vállalkozásodban használhatsz, hanem magánszemélyként is. Az elfelejtett jelszó dühítő, és még hátráltat is, éves szinten akár órákat vehet el tőled az új jelszó igénylésének folyamata. Ne engedd, hogy ilyen apróságok visszafogják a hatékonyságod! Ha bizalmatlan lennél, ne adj meg érzékeny információt (pl. bankkártyaadat), de általános belépésekhez nyugodtan használhatod.

Ebben a cikkben segítünk, hogyan tudod beállítani: Az összes jelszavad egy helyen, biztonságos jelszószéfben – LastPass használata

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!

MinnerInstant

Tavaly csődöt jelentett, több milliárdos tartozás, dühös partnerek, vevők, sőt emiatt még egy Minneres üzleti ötlet is született (lásd itt).

Hogy áll most?

 • Túl élte a csődöt
 • Csak a fele tartozást kell kifizetnie a hitelezők, partnerek felé.
 • A látogatottsága a tizedére csökkent, korábban havi 750-900 000 -szer nyitották meg a felhasználók a Bónuszbrigád oldalát, ma már csak alig havi 75 000-szer. Egy kisebb kuponos oldallá zsugorodott.
 • Szerződés kötött olyan platformokkal, mint a jegy.hu, hogy feltöltsék ajánlatokkal az oldalt.
 • A Facebookon már tiltják a kommentelési lehetőséget. Láthatóan sokan dühösek még (joggal).

A BónuszBrigád üzleti modellje alapjaiban hibás, ami egy következő hasonló esetet hozhat. Lényegében nem kezelik külön partnerek pénzét. Pedig egyébként még adózás szempontból is jobban tennék, ha letétként kezelnék.

Ugye! Érdemes elolvasni a cikket, ötletet! Piaci rés lett a hazai kuponos oldalak piacán. Te indítod a következőt? Üzleti ötlet…

MinnerInstant

Már 7 éves a Minner, és most is még egy újabb szintre került az oldal. Ebben a szegmensben a leglátogatottabb hazai oldal, így kell is villantani, diktálni a trendet. Ezt egyébként nem nagyon mondja el itthon senki a vállalkozóknak, de valóban nincs olyan, hogy a vállalkozásod kész van (Minneren írunk erről természetesen).

Folyamatosan újítani kell, akár az üzleti modellt, akár új terméket létrehozni, akár más területen. Én egy olyan média oldalt üzemeltetek, amihez hasonló még nem volt itthon, sőt ennyire nem foglalkoztak azzal, hogy például mi is legyen a menüben, hogyan is olvasnak a felhasználók, mi a rutinjuk. Nincs előttem minta, de talán ez jó is, mert nincs mi bekorlátozzon.

Sokan szokták kérdezni, hogy: “Milán, mi a lelkesedésed titka, hogy tudod már több éve ugyanazzal a lendülettel csinálni a vállalkozásodat?” – A válasz több is lehet, és nem lennék én, ha nem csak annyival intézem el a választ, hogy szeretem, amit csinálok. Főleg, mert azért vannak pillanatok, amikor… …. …
A válasz: pont az ilyen kis újítások, akkora lendületet adnak nekem, az oldalnak, és most már a munkatársaknak is, ami azonnal átvált lelkesedéssé.

Most éppen egy új menüpontot helyeztünk el az oldalra, aminek röviden ezt a nevet adtuk: Hol tartok Igen, ezzel az olvasó a vállalkozása életciklusa alapján tud a cikkeink közül szemezgetni. Új aloldalakat hoztunk létre. Majdhogynem egy újragondolt tartalomjegyzék. És, hogy a legjobb élmény legyen a Minneren lenni, mindezt megfelelő dizájnnal tálaljuk.

Az új aloldalakat elneveztük:


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek