Mi kell ahhoz, hogy milliomos legyél? Itt a lista!

Figyelmesen olvasd végig a listát, akár ki is nyomtathatod, mentsd le, mert később még hasznos lesz!
Ma már elég sok statisztika áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy megtudjuk, mi kell ahhoz, hogy milliomosok legyünk. Így a tudósok, matematikusok örömmel rá is feküdtek a témára. Szerencsére az nem sokban befolyásolja a sikerünket, hogy hová is születtünk, illetve nagyon sok faktort mi befolyásolhatunk. Mi kell ahhoz, hogy milliomos legyél? A választ össze is gyűjtötte neked Jake Porway matematikus  A számok bűvöletében című sorozatában (1. évad, 2. rész), én pedig ezt összefoglalom neked, és leírom mire is tudod használni.

Jöjjön is a lista, és közben magyarázom is az elemeket:

 • Először is a veled született testi adottságokról is szót ejtett Jake Porway. Ezek kis mértékben befolyásolják a sikerességed, inkább csak a statisztika miatt érdekesek.
  Néhány példa:
  – A 180 cm-nél magasabbak sikeresebbek lehetnek (Az USA-ban az 500 legnagyobb vállalat vezetőjének 58%-a 180 cm-nél magasabb, míg az országos átlag alig éri el a 20%-ot)
  – a szőkehajúak sikeresebbek (ez is csak statisztika, kis mértékben befolyásolja a sikert)
  – szélesebb, kerekebb arcúak sikeresebbek (ez a top vezetők statisztikájából jött ki)
  – rövid nevűek szintén sikeresebbek lehetnek (de tudod, ez csak statsztika, te már sikeresebb leszel, mert olvasod ezt a hírlevelet.)
 • IQ – Rá is térhetünk a komolyabb témára. Bárhogy nézzük, az IQ egy fontosabb eleme a sikerességnek. Átlag 100 feletti IQ-val rendelkezők már esélyesek arra, hogy milliomosok legyenek. De ennél is fontosabb a következő, ami még tanulható is!!!!
 • EQ – Az érzelmi intelligenica. Szerencséd van, mert ez tanulható is, ez az egyik legfontosabb eleme a sikerhez vezető útnak. Majdhogynem háromszoros súllyal szerepel a receptben, mint az IQ.
 • Kreativitás. Tudom, tudom elcsépelt egy szó. Itt annyit kell csak megjegyezned, hogy a dolgokat, problémákat más szemszögből is meg kell tudnod nézni. Tehát picit távolabbról.
 • Kitartás. – Hát igen, szokták mondani, hogy a sikeres embereket éri a legtöbb kudarc. Ez logikus is, mivel a siker eléréséhez elég sok kudarcon át vezethet az út. Aki pedig feladja időben, nem találkozik annyi további kudarcal. Szerintem ezt már nem is kell tovább magyaráznom.
 • Türelem, kivárás. Gondolnád, hogy a halogatásból még pénzt is kereshetsz? Pedig de! Nem érdemes kapkodni, mert akkor nem biztos, hogy elég információ tudatában hozol döntést.
 • Tárgyalástechnika – Gondolnád, hogy még a karrieredben is egy fontos dolog lehet a bérről való tárgyalás? Több millió forinttól esel el, ha nem tárgyalsz a béredről. Bebizonyították, hogy a nagyon magas bér megadása után sem csökken az esélyed, hogy felvegyenek egy adott céghez, sőt még így lehet nagyobb béred. Vállalkozóként pedig még fontosabb a tárgyalástechnika.
 • Napi 20-30 perc szunyókálás munkaidőben – Igen jól látod, ez is kellhet a sikerhez. 1/3-dal növeli a teljesítményedet nap mint nap.
 • Diverzifikált befektetés – természetesen a sikerhez ez is kell, hogy a megtakarításaidat megfelelően befektesd. A diverzifikáció azt jelenti, hogy ne csak egy dologban tartsd a pénzed, oszd meg a kockázatot.
 • Együttműködés, kooperáció (kapcsolatok, kapcsolati tőke) – Bár vannak magányos harcosok, akik saját maguk sikerre vitték a cégüket. De tudnod kell, hogy még ő mögöttük is állt valaki, aki segített, csak ők voltak a kirakatban (Lásd. Steve Jobs példáját, kellett Wozniak is a sikerhez).

Bár lehet, hogy a lista kicsit soknak tűnik, Ezek közül legfonosabb az, hogy növeld az érzelmi intelligenciádat (EQ), növeld kreativitásod, pihenj (aludj) 20-30 percet naponta munkaidőben, legyél türelmes, és persze a tárgyalástechnikádat se felejtsd fejleszteni. (Utóbbi magánéletben is fontos, pl. autóvásárlás, lakásfelújítás…).

Cikkek, amik érdekelhetnek még téged:

Ez a tartalom a Minner.hu hírlevelében jelent meg. Iratkozz fel, hogy még több hasonlót olvashass!

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!