Mi kell ahhoz, hogy milliomos legyél? Itt a lista!

Figyelmesen olvasd végig a listát, akár ki is nyomtathatod, mentsd le, mert később még hasznos lesz!
Ma már elég sok statisztika áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy megtudjuk, mi kell ahhoz, hogy milliomosok legyünk. Így a tudósok, matematikusok örömmel rá is feküdtek a témára. Szerencsére az nem sokban befolyásolja a sikerünket, hogy hová is születtünk, illetve nagyon sok faktort mi befolyásolhatunk. Mi kell ahhoz, hogy milliomos legyél? A választ össze is gyűjtötte neked Jake Porway matematikus  A számok bűvöletében című sorozatában (1. évad, 2. rész), én pedig ezt összefoglalom neked, és leírom mire is tudod használni.

Jöjjön is a lista, és közben magyarázom is az elemeket:

 • Először is a veled született testi adottságokról is szót ejtett Jake Porway. Ezek kis mértékben befolyásolják a sikerességed, inkább csak a statisztika miatt érdekesek.
  Néhány példa:
  – A 180 cm-nél magasabbak sikeresebbek lehetnek (Az USA-ban az 500 legnagyobb vállalat vezetőjének 58%-a 180 cm-nél magasabb, míg az országos átlag alig éri el a 20%-ot)
  – a szőkehajúak sikeresebbek (ez is csak statisztika, kis mértékben befolyásolja a sikert)
  – szélesebb, kerekebb arcúak sikeresebbek (ez a top vezetők statisztikájából jött ki)
  – rövid nevűek szintén sikeresebbek lehetnek (de tudod, ez csak statsztika, te már sikeresebb leszel, mert olvasod ezt a hírlevelet.)
 • IQ – Rá is térhetünk a komolyabb témára. Bárhogy nézzük, az IQ egy fontosabb eleme a sikerességnek. Átlag 100 feletti IQ-val rendelkezők már esélyesek arra, hogy milliomosok legyenek. De ennél is fontosabb a következő, ami még tanulható is!!!!
 • EQ – Az érzelmi intelligenica. Szerencséd van, mert ez tanulható is, ez az egyik legfontosabb eleme a sikerhez vezető útnak. Majdhogynem háromszoros súllyal szerepel a receptben, mint az IQ.
 • Kreativitás. Tudom, tudom elcsépelt egy szó. Itt annyit kell csak megjegyezned, hogy a dolgokat, problémákat más szemszögből is meg kell tudnod nézni. Tehát picit távolabbról.
 • Kitartás. – Hát igen, szokták mondani, hogy a sikeres embereket éri a legtöbb kudarc. Ez logikus is, mivel a siker eléréséhez elég sok kudarcon át vezethet az út. Aki pedig feladja időben, nem találkozik annyi további kudarcal. Szerintem ezt már nem is kell tovább magyaráznom.
 • Türelem, kivárás. Gondolnád, hogy a halogatásból még pénzt is kereshetsz? Pedig de! Nem érdemes kapkodni, mert akkor nem biztos, hogy elég információ tudatában hozol döntést.
 • Tárgyalástechnika – Gondolnád, hogy még a karrieredben is egy fontos dolog lehet a bérről való tárgyalás? Több millió forinttól esel el, ha nem tárgyalsz a béredről. Bebizonyították, hogy a nagyon magas bér megadása után sem csökken az esélyed, hogy felvegyenek egy adott céghez, sőt még így lehet nagyobb béred. Vállalkozóként pedig még fontosabb a tárgyalástechnika.
 • Napi 20-30 perc szunyókálás munkaidőben – Igen jól látod, ez is kellhet a sikerhez. 1/3-dal növeli a teljesítményedet nap mint nap.
 • Diverzifikált befektetés – természetesen a sikerhez ez is kell, hogy a megtakarításaidat megfelelően befektesd. A diverzifikáció azt jelenti, hogy ne csak egy dologban tartsd a pénzed, oszd meg a kockázatot.
 • Együttműködés, kooperáció (kapcsolatok, kapcsolati tőke) – Bár vannak magányos harcosok, akik saját maguk sikerre vitték a cégüket. De tudnod kell, hogy még ő mögöttük is állt valaki, aki segített, csak ők voltak a kirakatban (Lásd. Steve Jobs példáját, kellett Wozniak is a sikerhez).

Bár lehet, hogy a lista kicsit soknak tűnik, Ezek közül legfonosabb az, hogy növeld az érzelmi intelligenciádat (EQ), növeld kreativitásod, pihenj (aludj) 20-30 percet naponta munkaidőben, legyél türelmes, és persze a tárgyalástechnikádat se felejtsd fejleszteni. (Utóbbi magánéletben is fontos, pl. autóvásárlás, lakásfelújítás…).

Cikkek, amik érdekelhetnek még téged:

Ez a tartalom a Minner.hu hírlevelében jelent meg. Iratkozz fel, hogy még több hasonlót olvashass!

2020-as vállalkozási ötletek szeptember 30-tól a Minner hírlevélben!

Iratkozz fel most! A hétfőnként kiküldött Minner hírlevélben az üzleti hírszemle mellett a 2020-as üzleti ötleteket, trendeket is első kézből olvashatod! Feliratkozás