KezdőlapTőzsdeMi lesz az olajárral? Egy cikkben az OPEC és a Google!

Mi lesz az olajárral? Egy cikkben az OPEC és a Google!

-

Arról, hogy merre fog menni az olajár, szinte már senkinek fogalma sincs. Szóval, ha elemzéseket olvasol valahol, akkor először is fenntartásokkal kezeld, másrészt azzal minden elemző egyetért, hogy az olajár jelenleg főleg az OPEC-től függ, illetve a fundamentális hírektől. Egy elszólás is okozhat 3-7%-os napon belüli árfolyammozgást is. Olvastam rengeteg elemzést, legutóbb a Business Insider közölt le egy olyat, amiben ki is fejtette, hogy sajnos ezek az elemzések semmit sem érnek. Na, de miért írtam a címben azt, hogy Egy cikkben az OPEC és a Google? Az OPEC már szerepelt, jöjjön most Google része. A piac hangulatát, az eufóriát vagy a pánikot nagyon jól tudja szemléltetni, megmutatni a Google Trends nevű “szolgáltatás”

Már egy előző cikkben is a Google Trends -et használtam arra, hogy meghatározzam az olaj árfolyamcsökkenésének a végét. Ez volt az a cikk: Meddig esik az olaj?
Ez volt az az ábra, amit abban a cikkben beszúrtam. Az látható rajta, hogy mennyien keresnek rá a Google-ban az olajhoz, olaj árfolyamhoz kapcsolódó szavakra (minél többen, annál nagyobb az érték). Kép alatt folytatom!

Google Trends olaj keresések elemzése – Minner.hu
Google Trends olaj keresések elemzése – 2016. január vége– Minner.hu

Ebből láttam azt, hogy lassan kifulladóban az eső trend. Tudod, a Google mindent lát. Hm, és be is jött, Az akkori (2016. január végi) 32 dolláros árfolyam szinte az alja volt, utána az olaj még 30 dollár alá se tudott bekúszni (WTI), azóta pedig emelkedett, és jelenleg 41 dolláron áll.

Olaj árfolyam - finviz.com, minner.hu
Olaj árfolyam – finviz.com, minner.hu

A tőzsde rovatot a HotForex szponzorálja, náluk tudsz kereskedni az olajjal, próbáld ki!:
[sam_ad id=”116″ codes=”true”]

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek