péntek, január 15, 2021

Mi lesz az olajárral? Egy cikkben az OPEC és a Google!

Arról, hogy merre fog menni az olajár, szinte már senkinek fogalma sincs. Szóval, ha elemzéseket olvasol valahol, akkor először is fenntartásokkal kezeld, másrészt azzal minden elemző egyetért, hogy az olajár jelenleg főleg az OPEC-től függ, illetve a fundamentális hírektől. Egy elszólás is okozhat 3-7%-os napon belüli árfolyammozgást is. Olvastam rengeteg elemzést, legutóbb a Business Insider közölt le egy olyat, amiben ki is fejtette, hogy sajnos ezek az elemzések semmit sem érnek. Na, de miért írtam a címben azt, hogy Egy cikkben az OPEC és a Google? Az OPEC már szerepelt, jöjjön most Google része. A piac hangulatát, az eufóriát vagy a pánikot nagyon jól tudja szemléltetni, megmutatni a Google Trends nevű “szolgáltatás”

Már egy előző cikkben is a Google Trends -et használtam arra, hogy meghatározzam az olaj árfolyamcsökkenésének a végét. Ez volt az a cikk: Meddig esik az olaj?
Ez volt az az ábra, amit abban a cikkben beszúrtam. Az látható rajta, hogy mennyien keresnek rá a Google-ban az olajhoz, olaj árfolyamhoz kapcsolódó szavakra (minél többen, annál nagyobb az érték). Kép alatt folytatom!

Google Trends olaj keresések elemzése – Minner.hu
Google Trends olaj keresések elemzése – 2016. január vége– Minner.hu

Ebből láttam azt, hogy lassan kifulladóban az eső trend. Tudod, a Google mindent lát. Hm, és be is jött, Az akkori (2016. január végi) 32 dolláros árfolyam szinte az alja volt, utána az olaj még 30 dollár alá se tudott bekúszni (WTI), azóta pedig emelkedett, és jelenleg 41 dolláron áll.

Olaj árfolyam - finviz.com, minner.hu
Olaj árfolyam – finviz.com, minner.hu

A tőzsde rovatot a HotForex szponzorálja, náluk tudsz kereskedni az olajjal, próbáld ki!:
[sam_ad id=”116″ codes=”true”]

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Január 15-én lesz 20 éve, hogy elindult az online enciklopédia. Már több mint 55 millió szócikk található rajta, havonta 22 milliárdos nézettséget tud felmutatni. A Wikipédia adományokból tartja fenn magát, nincsenek rajta reklámok, bár a márkák is jelen vannak rajta.

MinnerInstant

A napokban nagyon népszerű lett a 444.hu egyik tartalma, ami a kiégésről szó. Igazán átfogó anyag lett, csak ajánlani tudom:

Fiatal felnőttek, akiknél a kiégés az alapállapot – 444.hu

És itt vannak erről a Minner anyagai is:

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…

MinnerInstant

Alig 6 napja posztoltam arról, hogy Livermore egykori tanai szerint 30 000-ről 40 000-ig lazán el tud száguldani, mert lendületben van a bitcoin. És valóban. Érdemes elolvasni Jesse Livermore tanairól szóló könyvet, a címe: Egy spekuláns feljegyzései


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek