Mi történik az aranynál? Lejtmenetbe került

Az arany árfolyama megközelítette az 1000 dollárt. Szinte minden az arany ellen játszott az utóbbi időben. Miközben körülnézünk a világban, csak azt látjuk, hogy gondok vannak, mégis az arany ára esik? Picit fura igaz? A görög csődközeli állapot, orosz-ukrán helyzet, kínai tőzsde zuhanás, ISIS térnyerése… A felsorolt eseményeknek mind az arany emelkedését kellene okozniuk. Erre az arany esik. Egy korábbi cikkemben írtam is, hogy a német állampolgárok például zsákolják az aranyat.

Az erős dollár miatt sem tud elszabadulni az árfolyam, ez gátolja leginkább most az emelkedést. Az arany világpiaci árát főleg dollárban kifejezve szokták mérni. Ha például euróban nézzünk, akkor nem olyan drasztikus a csökkenés.

Az alacsony infláció az arany másik ellensége. Ha ez nem tud nőni, akkor az arany ára sem. A FED kamatemelésétől is függ tehát az arany sorsa, amint elkezdi emelni a kamatot megindulhat felfelé az arany árfolyama is.
Az USA államai is felpörgethetik az inflációt, és hatással lesznek az árakra, mivel egyre több állam, város emeli fel a 9 dollár körüli minimálbért 15 dollárra. Ezt 2020-21-ig szeretnék több lépcsőben megvalósítani. Ez is hozzájárulhat az inflációhoz.

Nézz csak rá a fenti árfolyamra! Picit hasonlóan alakul az árfolyam, mint 2008-2009-es lejtmenet esetén. Igaz, az rövidebb időszak volt, de hasonlít a chartot, grafikon elemezve.

Merre tovább? Az infláció emelkedésével az arany árfolyama is helyre áll. Ezt meg kell várni, aki aranyba van, neki érdemes kivárnia, az arany hosszútávon jó befektetés.

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!