Mi történt? Semmi… csak a bitcoin hivatalosan is árucikk lett!

El nem hiszed, de a bitcoin a Határidős Árutőzsdei Kereskedelmi Felügyeleti Bizottság (CFTC) bejelentése értelmében ezentúl árucikk lett. Tehát olyan, mint az arany, vagy az olaj. Eddig is inkább az volt, mint valuta, igaz az is, hogy mindenki valutának hívta, de lényegében inkább csere értéket képviselt, mint egy árucikk. Ezzel a döntéssel a bitcoint egyrészt el is fogadták jobban, viszont a szabályozása is szigorodott. Az árfolyammozgásokat, a kereskedést bonyolító cégeket ellenőrizni fogják. Na de tegyünk tisztában pár dolgot!

Ez nem azt jelenti, hogy ha te valahol veszel bitcoint valakitől, vagy eladsz, akkor ellenőrizni fognak. Nem, ez arról szól, hogy az olyan cégeket érinti, akiknél a bitcoin árfolyamára (határidős kereskedés) spekulálhatsz, vagyis ténylegesen (nem származtatott termék) bitcoint veszel spekulációs céllal, vagy eladod spekulációs céllal.

Így elkerülhetők a nagyobb árfolyam manipulációs esetek, mint a MtGox bitcoin tőzsde esetében történt.

Bitcoin vs egyéb kitalált coinok
Sokan próbálják másolni a bitcoint. Erről írtam már régebben is.  Sajnos fel is használják a kamu coinok népszerűsítésére a bitcoint. Nos, most már legalább érezhető lesz a különbség. A bitcoin áru, a többitől pedig jobb távol maradni, mert valószínűleg csalás áldozata leszel.

A bitcoin és a szabályozás?
Ezzel nem szabályozzák a bitcoin árfolyamát, hanem egy sokkal biztonságosabb keretet adnak neki. Tehát a maffia nyugodtan moshatja a pénzét bitcoinon keresztül, a kormányok szintúgy. Magánszemélyek is persze, és ugyanúgy nem lehet lenyomozni.

A bitcoin a nagy árfolyam kilengések után megpihent, és 200 és 300 dollár között oldalazik. Az erős dollár nem engedi kitörni az árfolyamot felfelé. Ami az Amerikai Jegybank (FED) kamatemelése után tovább folytatódhat. A dollár gyengülés hozhat tehát nagyobb árfolyam emelkedést.

bitcoin0000

Forrás: CFTC

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!