Mibe fektet Soros György?

Soros György Fotó: Harald Dettenborn, München Security Conference

Ígértem az előző Soros György cikkben, hogy leírom mibe is fektet mostanában a magyar származású befektetési guru. El is árulom a titkot, honnan tudom mindezt, és te hol tudsz rákeresni (tudod ritkán írok Sorosról, és a befektetéseiről.)

Minden amerikai hedge fundnak egy nyilatkozatot kell elküldenie a SEC-nek negyedévente, hogy éppen aktuálisan mibe is fektet. Így a Soros Fund Management is elküldi negyedévről negyedévre ezeket a jelentéseket. 13F néven fut a bejelentés, így rákeresve a “George Soros 13F” -re a keresőbe, máris friss találatokat kapunk, és átnézhetjük mibe is fektet Soros György a hedge fundján keresztül.

Legutóbbi nyilatkozata alapján például az Allergan gyógyszergyártó került Soros látóterébe, és be is vásárolt belőle nem kis mennyiségben. Jelenleg a portfóliójában ez az egyik részvény, ami a legnagyobb súllyal szerepel. Szerintem is érdemes lehet rá figyelni, egy nagyobb tőzsdei zuhanás esetén is jó vásárlás lehet. allergan_soros

 

A GuruFocus oldalon még több adatot láthatunk, sokszor vizuálisan is szemléltetve.

Fotó: George_Soros_47th_Munich_Security_Conference_2011_crop

 

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!