Miből, mennyi bevétele van az Applenek?

Az egyik legértékesebb cég lett az Appleből. Ezt már kijelenthetjük. A következő infografikán azt láthatjuk (BusinessInsider), hogy az egyes termékükből mekkora bevételük származott 2014-ben. A bevételeik több, mint a felét az iPhone eladások teszik ki. A termék statisztikák alatt láthatjuk a nagyobb cégekkel is összehasonlítva a számait. Megdöbbentő, hiszen olyan nagy cégek nyomában lohol, mint az Exxon Mobil, vagy a Wall Mart (azért tőlük még messze van). A cikk folytatódik a kép alatt.

mibol van az applenek bevetele

 

Nem véletlen, hogy az Apple részvény árfolyama is brutálisan emelkedett az évben (közben még fel is aprózták a részvényt). 2014-ben már közel 48%-ot tudott emelkedni a részvény, brutális hozam. Ahhoz képest, hogy az iPhone 6 megjelenésekor sokan szkeptikusak voltak, és kongatták a vészharangot, hogy már nem lesz olyan fényes az almás cég bevétele, mégis rácáfoltak. Legutóbbi elemzésünk ezért is jött be, amikor is szeptember végi elemzésünkbe 5-10%-os részvény növekedést vártunk, be is jött, bőven túlszárnyalva várakozásainkat.

Mi várható? Szerintem egy kis konszolidáció, érdemes kivárni az oldalazást. Hosszútávon még mindig benne van az emelkedés. Az elemzők 130-140 dollár közé várják az árfolyamot. Ezt nem is vitatjuk, de erre jelenleg várni kell egy kis időt még.

Apple részvény - finviz.com
Apple részvény – finviz.com

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!