Miből, mennyi bevétele van az Applenek?

Az egyik legértékesebb cég lett az Appleből. Ezt már kijelenthetjük. A következő infografikán azt láthatjuk (BusinessInsider), hogy az egyes termékükből mekkora bevételük származott 2014-ben. A bevételeik több, mint a felét az iPhone eladások teszik ki. A termék statisztikák alatt láthatjuk a nagyobb cégekkel is összehasonlítva a számait. Megdöbbentő, hiszen olyan nagy cégek nyomában lohol, mint az Exxon Mobil, vagy a Wall Mart (azért tőlük még messze van). A cikk folytatódik a kép alatt.

mibol van az applenek bevetele

 

Nem véletlen, hogy az Apple részvény árfolyama is brutálisan emelkedett az évben (közben még fel is aprózták a részvényt). 2014-ben már közel 48%-ot tudott emelkedni a részvény, brutális hozam. Ahhoz képest, hogy az iPhone 6 megjelenésekor sokan szkeptikusak voltak, és kongatták a vészharangot, hogy már nem lesz olyan fényes az almás cég bevétele, mégis rácáfoltak. Legutóbbi elemzésünk ezért is jött be, amikor is szeptember végi elemzésünkbe 5-10%-os részvény növekedést vártunk, be is jött, bőven túlszárnyalva várakozásainkat.

Mi várható? Szerintem egy kis konszolidáció, érdemes kivárni az oldalazást. Hosszútávon még mindig benne van az emelkedés. Az elemzők 130-140 dollár közé várják az árfolyamot. Ezt nem is vitatjuk, de erre jelenleg várni kell egy kis időt még.

Apple részvény - finviz.com
Apple részvény – finviz.com
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!