Microsoft: Elavult számítógépet használ a magyar kkv-k csaknem harmada – Mire gondol ilyenkor a Minner? Ez egy lehetőség!!!

A Microsoft több országban is kutatást végzett a kis- és középvállalkozások számítógép ellátottságának “minőségéről”. A magyar KKV szektor 29 százaléka elavult, 5 évnél idősebb számítógépet használ, ami lényegesen rosszabb az uniós átlagnál, ahol 18 százalék ez az arány – mondta Vass Gábor, a Microsoft Magyarország Kft. kkv-üzletág és partnerkapcsolati igazgatója a vállalat legfrissebb kutatását ismertetve csütörtöki sajtótájékoztatón, Budapesten. Mire gondol ilyenkor a Minner, és az aktívabb Minner olvasók? Ez bizony egy lehetőség.

Pontokba szedtem néhány fontos információt:

  • Külföldön a KKV-k 33%-ának van külön informatikai szakértője, ez az adat itthon 24%. Annyira nem rossz a hazai adat, viszont a közel 10%-os különbség már elég nagy ahhoz, hogy valaki felfigyeljen a piaci lehetőségre.
  • Vass Gábor a Microsoft-tól továbbá ismertette azt is, hogy az iparági előrejelzés szerint csaknem 30 százalékkal nő a felhő alapú szolgáltatások piaca a következő egy évben Magyarországon, leginkább az ügyfél-támogatási és ügyviteli rendszerek területén. Ebben benne van az is, hogy sok cég kivárta az uniós források megjelenését, mivel az előző uniós támogatási ciklusban még nem lehetett elszámolni a felhő alapú szolgáltatásokat.
  • Vass szerint a kkv-k éves árbevételének 1 százalékából fenntartható egy olyan rendszer, amelyet a nagyvállalatok is használnak, ideértve az eszközbérletet, a vállalatirányítási, ügyfélkezelési és üzemeltetési rendszereket is. Kitért arra, hogy egy zsarolóvírus elleni védekezés havonta 4 dollárba kerül felhasználónként. Hozzátette, egyre többen térnek át a havidíjas előfizetési konstrukciókra, áprilisban a Microsoft már több ilyen csomagot értékesített, mint éves előfizetést.

Ehhez kapcsolódó vállalkozás ötletek a Minneren:

Forrás: MTI

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!