KezdőlapGazdaság és üzletMielőtt megvennél egy szoftvert, applikációt, online megoldást, itt nézd meg az alternatíváit!

Mielőtt megvennél egy szoftvert, applikációt, online megoldást, itt nézd meg az alternatíváit!

-

Lehet, hogy megveszem az XY appot, szoftvert, szolgáltatást, de milyen alternatívák vannak még? Mikor találunk egy szoftvert, szolgáltatást, online megoldást, akkor nem mindig van időnk megkeresni a legjobban hozzá hasonló termékeket. Sőt lehetséges, hogy egyébként még ingyenes verziója is lehet az adott applikációnak. Én már régóta úgy kerestem rá a termékekre, hogy mögé írtam az alternatives szót. Erre legtöbbször jó kis blogbejegyzéseket, teszteket dobott ki, ami egyébként nagyon hasznos volt. Aztán egyszer csak felbukkant a keresőben egy jó megoldás.

Alternatíva kereső oldal

Az alternativeto.net oldalon csak beírod a keresőmezőbe, hogy mire szeretnél alternatív termékeket találni. Én például most a példa kedvéért a Trello projektkezelő alternatíváit kerestem, ha már annyiszor ajánlgatom nektek. A rendszer ki is dobta a találatokat összehasonlítva, hogy melyik fizetős vagy ingyenes, milyen platformokon tudom még használni… Nem kell túlragozni a funkcióját, egyszerű mint a faék. Nézd meg és használd! Én például applikációk összehasonlításánál használom, sokkal jobb, mint a belsős Play Store összehasonlítója. Máris mennyi időt spóroltunk, igaz? Aztán mit csináltam? Mit írtam be a keresőbe?

Az alábbi képen a Trelló keresésemet látod, alatta pedig folytatódik a cikk.

Hát persze, hogy megnéztem saját magára mit ad ki az oldal 🙂 Egyébként nemzetközi piacon jó arra is, hogy felmérjük a konkurenciát, de természetesen főleg arra jó, hogy egy helyen megtaláljuk a főbb megoldásokat és könnyebben válasszunk.  Na, de van itt még valami!

Kapsz 2 év előnyt, hogy ezt megvalósítsd itthon!

Nekem megtetszett az Alternativeto.net megoldása, szolgáltatása. El tudnám itthon is képzelni, hogy egy ilyen oldalt üzemeltessen valaki, vagy én. A fejemben már több üzleti modellt is kitaláltam rá. Arra jutottam, hogy most nem, de 2 év múlva rajta leszek, hogy megvalósítsam. Szóval van 2 éved, hogy belevágj  és eljuss egy olyan szintre, amikor azt mondom oké, gratulálok, sőt neki se állok, hanem azt mondom gyere, írok rólad a Minneren! Kapsz egy hónapnyi (200 000 forint értékű) szponzorációs megjelenést a Minneren.

Valamilyen más üzleti ötletet keresel? Akkor nézd meg a kidolgozott közel 200 vállalkozás ötletet a Minneren! Kattints ide! 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek