Mielőtt megvennél egy szoftvert, applikációt, online megoldást, itt nézd meg az alternatíváit!

Lehet, hogy megveszem az XY appot, szoftvert, szolgáltatást, de milyen alternatívák vannak még? Mikor találunk egy szoftvert, szolgáltatást, online megoldást, akkor nem mindig van időnk megkeresni a legjobban hozzá hasonló termékeket. Sőt lehetséges, hogy egyébként még ingyenes verziója is lehet az adott applikációnak. Én már régóta úgy kerestem rá a termékekre, hogy mögé írtam az alternatives szót. Erre legtöbbször jó kis blogbejegyzéseket, teszteket dobott ki, ami egyébként nagyon hasznos volt. Aztán egyszer csak felbukkant a keresőben egy jó megoldás.

Alternatíva kereső oldal

Az alternativeto.net oldalon csak beírod a keresőmezőbe, hogy mire szeretnél alternatív termékeket találni. Én például most a példa kedvéért a Trello projektkezelő alternatíváit kerestem, ha már annyiszor ajánlgatom nektek. A rendszer ki is dobta a találatokat összehasonlítva, hogy melyik fizetős vagy ingyenes, milyen platformokon tudom még használni… Nem kell túlragozni a funkcióját, egyszerű mint a faék. Nézd meg és használd! Én például applikációk összehasonlításánál használom, sokkal jobb, mint a belsős Play Store összehasonlítója. Máris mennyi időt spóroltunk, igaz? Aztán mit csináltam? Mit írtam be a keresőbe?

Az alábbi képen a Trelló keresésemet látod, alatta pedig folytatódik a cikk.

Hát persze, hogy megnéztem saját magára mit ad ki az oldal 🙂 Egyébként nemzetközi piacon jó arra is, hogy felmérjük a konkurenciát, de természetesen főleg arra jó, hogy egy helyen megtaláljuk a főbb megoldásokat és könnyebben válasszunk.  Na, de van itt még valami!

Kapsz 2 év előnyt, hogy ezt megvalósítsd itthon!

Nekem megtetszett az Alternativeto.net megoldása, szolgáltatása. El tudnám itthon is képzelni, hogy egy ilyen oldalt üzemeltessen valaki, vagy én. A fejemben már több üzleti modellt is kitaláltam rá. Arra jutottam, hogy most nem, de 2 év múlva rajta leszek, hogy megvalósítsam. Szóval van 2 éved, hogy belevágj  és eljuss egy olyan szintre, amikor azt mondom oké, gratulálok, sőt neki se állok, hanem azt mondom gyere, írok rólad a Minneren! Kapsz egy hónapnyi (200 000 forint értékű) szponzorációs megjelenést a Minneren.

Valamilyen más üzleti ötletet keresel? Akkor nézd meg a kidolgozott közel 200 vállalkozás ötletet a Minneren! Kattints ide! 

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!