Mielőtt megvennél egy szoftvert, applikációt, online megoldást, itt nézd meg az alternatíváit!

Lehet, hogy megveszem az XY appot, szoftvert, szolgáltatást, de milyen alternatívák vannak még? Mikor találunk egy szoftvert, szolgáltatást, online megoldást, akkor nem mindig van időnk megkeresni a legjobban hozzá hasonló termékeket. Sőt lehetséges, hogy egyébként még ingyenes verziója is lehet az adott applikációnak. Én már régóta úgy kerestem rá a termékekre, hogy mögé írtam az alternatives szót. Erre legtöbbször jó kis blogbejegyzéseket, teszteket dobott ki, ami egyébként nagyon hasznos volt. Aztán egyszer csak felbukkant a keresőben egy jó megoldás.

Alternatíva kereső oldal

Az alternativeto.net oldalon csak beírod a keresőmezőbe, hogy mire szeretnél alternatív termékeket találni. Én például most a példa kedvéért a Trello projektkezelő alternatíváit kerestem, ha már annyiszor ajánlgatom nektek. A rendszer ki is dobta a találatokat összehasonlítva, hogy melyik fizetős vagy ingyenes, milyen platformokon tudom még használni… Nem kell túlragozni a funkcióját, egyszerű mint a faék. Nézd meg és használd! Én például applikációk összehasonlításánál használom, sokkal jobb, mint a belsős Play Store összehasonlítója. Máris mennyi időt spóroltunk, igaz? Aztán mit csináltam? Mit írtam be a keresőbe?

Az alábbi képen a Trelló keresésemet látod, alatta pedig folytatódik a cikk.

Hát persze, hogy megnéztem saját magára mit ad ki az oldal 🙂 Egyébként nemzetközi piacon jó arra is, hogy felmérjük a konkurenciát, de természetesen főleg arra jó, hogy egy helyen megtaláljuk a főbb megoldásokat és könnyebben válasszunk.  Na, de van itt még valami!

Kapsz 2 év előnyt, hogy ezt megvalósítsd itthon!

Nekem megtetszett az Alternativeto.net megoldása, szolgáltatása. El tudnám itthon is képzelni, hogy egy ilyen oldalt üzemeltessen valaki, vagy én. A fejemben már több üzleti modellt is kitaláltam rá. Arra jutottam, hogy most nem, de 2 év múlva rajta leszek, hogy megvalósítsam. Szóval van 2 éved, hogy belevágj  és eljuss egy olyan szintre, amikor azt mondom oké, gratulálok, sőt neki se állok, hanem azt mondom gyere, írok rólad a Minneren! Kapsz egy hónapnyi (200 000 forint értékű) szponzorációs megjelenést a Minneren.

Valamilyen más üzleti ötletet keresel? Akkor nézd meg a kidolgozott közel 200 vállalkozás ötletet a Minneren! Kattints ide! 

Kipróbált módszereket mutatunk be videókon keresztül. Ha ennyi mindent kapsz ingyen a Minneren, képzeld milyen izgalmas anyagok vannak a fizetős képzésekben! Nézd meg legújabb anyagainkat a MinnerAkadémián! Kattints ide!
Avatar
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Ezen nagyot mosolyogtam, tényleg zseniális húzás! 1 eurót fektettek cégekbe egészen alacsony részesedésért cserébe, 500 startupba fektetett így be a Unicor VC kockázati tőke társaság. Viszont ezzel elérte, hogy többször is egy lapon említsék őket nagyobb tőketársaságokkal, mert ezek a média egyébként is szeret írni, főleg ha unikornisok (gigantikus startup) lettek adott cégekből. És felsorolják kik is nyertek az üzleten.

A Unicor VC-től nem lehet azt a tényt elvenni, hogy olyan vállalatokba fektet, amelyek rövid időn belül 1 milliárd euróst értékelést érnek el. A Top kockázati tőkebefektetők között említik a céget mindig. Ez megnyitotta a kaput nekik már több helyen is.

Imádom az ilyet! És most ez többszörös hatású volt, mert márkaépítést is sikerült elérniük, nem csak figyelmet kapniuk.

Gerillamarketingről itt olvashatsz, sőt podcast is egyben: Emlékszel a Minner wifis gerillamarketingjére? És a kávésra? Gerillamarketing példák [podcast]

Forrás: Haszon

MinnerInstant

Ahogy már tavaly felreppent a hír, a cég megváltoztatja a nevét. Főleg a politikai korrektség miatt. Ezt írják oldalukon:

Meghallgattunk. És tanultunk. Bár ez soha nem állt szándékunkban, megértjük, hogy a csomagoláson szereplő ember képe szolgasághoz kapcsolódó képeket idéz, és azt is, hogy az Egyesült Államokban az “Uncle” szó bizonyos időkben fekete emberekre utaló pejoratív kifejezésként élt. A nevünket Ben’s OriginalTM -ra cseréljük, és többé nem szerepeltetjük a képet a csomagolásunkon, hogy még befogadóbbá tegyük a márkánk arculatát.

Továbbiak erről a témáról A politikai korrektség akkor is érték, ha beleszól a vállalkozásunk életébe?

MinnerInstant

Most a pandémia alatt sokan csinálják, pedig nem szabályos, és nem felel meg az írásbeliség szabályának az e-mailben elküldött, majd aláírt és bescannelt szerződés. Persze keveset találkozunk ilyen bírósági üggyel, vagy nem érint minket, kisebb KKV-kat.

Megoldás lehet, ha áttérsz online, e-szerződésre, e-aláírásra. Körbejártuk és bemutattuk a témát: Így működik az online szerződés, aláírás. E-szerződéskötés útmutató

MinnerInstant

Nem rendelnék a nyár környékén! Július 1-től már vámoltatni kell a 22 euró alatti rendeléseket is. Kb. 40 millió csomag érkezik így harmadik országból melyek 3/4-e 22 euró alatti csomag. Persze pont azért is hozták be a szabályt, mert lehetséges nem is annyi a csomag értéke, mint amennyi rá van írva. Nos nincs még álláshirdetési dömping a postánál vámügyintézésre, vagy logisztikai munkásra. Pedig ennyi csomagot végigvinni, nem lesz egyszerű, főleg a vevőnek is be kell kapcsolódnia a vámeljárásba, ahogy azt nagyobb értékű rendeléseknél megszoktuk.

Erről cikk: 2021-től vége a 22 euró alatti áfamentességnek. Például a kínai rendeléseknél és még vámkezelés…

Forrás: MTI


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek