Miért éri meg részvénybe fektetni? Mennyire kockázatos? Rövid vagy hosszú táv?

Remélem olvastad már a Miért emelkednek hosszútávon a részvényindexek? című cikket, mert abban az esetbe még könnyebben meg fogod érteni ezt a cikket. Sokszor hallom azt, hogy a részvény kockázatos. Pedig ezzel vitatkoznék. Nem kockázatosabb, mint bármely más vállalkozás, sőt sok esetben biztonságosabb is. Apropó vállalkozás…

A részvények attól részvények, hogy tulajdonjogot testesítenek meg. Így te tulajdonosa leszel egy cégnek, ha veszel a részvényéből. Furcsa, de igenis ezt el kell magyarázni, lehet te is tudod, de ténylegesen gondolj is bele. Szóval a Facebooknak te ugyanolyan tulajdonosa lehetsz, mint Mark Zuckerberg. Igaz szavazati jogod nem lesz, de ugyanannyi pénzt tudsz kivenni belőle, mint ő. Szuper ezt tisztáztuk. Értesz valamelyik területhez? Képben vagy a cégekkel, nagyobb márkákkal, brandekkel? Akkor azon a területen már érdemes is lesz részvényeket keresned. Mindig gondold át: Lennél az adott cég tulajdonosa, örülnél neki, ha tiéd lenne a cég?

Kockázat
A részvénynek megvan az a tulajdonsága, hogy mondhatni kiszámíthatatlan. Vagy mégsem? Figyeld csak meg a legnagyobb, multinacionális cégek részvényét. Kilengésekkel tarkítva, de emelkednek. Nem is olyan régen hallottam egy olyan sületlenséget, hogy itt nagy-nagy összeomlás várható 2016-ban (nagyobb a 2008-asnál is). Ha az bekövetkezne, akkor az mindenre kihatna. Nem azzal foglalkoznál, hogy a részvényed hogy áll, hanem nem lenne állásod, nem lenne ételed, rengeteg áru nem jönne be az országba, sőt megtorpanna az egész világ. Egy kisebb korrekció bármikor lehet, de jelenleg a tőzsde egy meghatározó pont a gazdaságban, és nincs mi pótolja azt. Mondhatni a mai társadalmat eléggé visszataszítaná néhány 100 évvel. Ez elég utópisztikus volt, de így tudom jobban megértetni veled.

Rövid vagy hosszú távon fektessek be?
A kockázattal szorosan összefügg a befektetés hossza.
Rövid távon csak akkor fektess részvényekbe (rövid táv kb. 6 hónap alatt befektetés), ha kellően ismered az adott részvényt, szektort, és a tőzsdézést. Nagyobb időtávon kényelmesebben tudsz befektetni. Nézz csak rá a tőzsdeindexekre, 5-10 éves viszonylatban is szép hozamot tud produkálni. Azért is írtam ezt a cikket: Miért emelkednek hosszútávon a részvényindexek
Ha pedig még alacsonyabb áron is be-be tudsz szállni, akkor pedig még nagyobb hozamod lehet. Hidd el a nagy tőzsde guruk trükkje is csak ennyi.

Kipróbált módszereket mutatunk be videókon keresztül. Ha ennyi mindent kapsz ingyen a Minneren, képzeld milyen izgalmas anyagok vannak a fizetős képzésekben! Nézd meg legújabb anyagainkat a MinnerAkadémián! Kattints ide!
Avatar
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Ezen nagyot mosolyogtam, tényleg zseniális húzás! 1 eurót fektettek cégekbe egészen alacsony részesedésért cserébe, 500 startupba fektetett így be a Unicor VC kockázati tőke társaság. Viszont ezzel elérte, hogy többször is egy lapon említsék őket nagyobb tőketársaságokkal, mert ezek a média egyébként is szeret írni, főleg ha unikornisok (gigantikus startup) lettek adott cégekből. És felsorolják kik is nyertek az üzleten.

A Unicor VC-től nem lehet azt a tényt elvenni, hogy olyan vállalatokba fektet, amelyek rövid időn belül 1 milliárd euróst értékelést érnek el. A Top kockázati tőkebefektetők között említik a céget mindig. Ez megnyitotta a kaput nekik már több helyen is.

Imádom az ilyet! És most ez többszörös hatású volt, mert márkaépítést is sikerült elérniük, nem csak figyelmet kapniuk.

Gerillamarketingről itt olvashatsz, sőt podcast is egyben: Emlékszel a Minner wifis gerillamarketingjére? És a kávésra? Gerillamarketing példák [podcast]

Forrás: Haszon

MinnerInstant

Ahogy már tavaly felreppent a hír, a cég megváltoztatja a nevét. Főleg a politikai korrektség miatt. Ezt írják oldalukon:

Meghallgattunk. És tanultunk. Bár ez soha nem állt szándékunkban, megértjük, hogy a csomagoláson szereplő ember képe szolgasághoz kapcsolódó képeket idéz, és azt is, hogy az Egyesült Államokban az “Uncle” szó bizonyos időkben fekete emberekre utaló pejoratív kifejezésként élt. A nevünket Ben’s OriginalTM -ra cseréljük, és többé nem szerepeltetjük a képet a csomagolásunkon, hogy még befogadóbbá tegyük a márkánk arculatát.

Továbbiak erről a témáról A politikai korrektség akkor is érték, ha beleszól a vállalkozásunk életébe?

MinnerInstant

Most a pandémia alatt sokan csinálják, pedig nem szabályos, és nem felel meg az írásbeliség szabályának az e-mailben elküldött, majd aláírt és bescannelt szerződés. Persze keveset találkozunk ilyen bírósági üggyel, vagy nem érint minket, kisebb KKV-kat.

Megoldás lehet, ha áttérsz online, e-szerződésre, e-aláírásra. Körbejártuk és bemutattuk a témát: Így működik az online szerződés, aláírás. E-szerződéskötés útmutató

MinnerInstant

Nem rendelnék a nyár környékén! Július 1-től már vámoltatni kell a 22 euró alatti rendeléseket is. Kb. 40 millió csomag érkezik így harmadik országból melyek 3/4-e 22 euró alatti csomag. Persze pont azért is hozták be a szabályt, mert lehetséges nem is annyi a csomag értéke, mint amennyi rá van írva. Nos nincs még álláshirdetési dömping a postánál vámügyintézésre, vagy logisztikai munkásra. Pedig ennyi csomagot végigvinni, nem lesz egyszerű, főleg a vevőnek is be kell kapcsolódnia a vámeljárásba, ahogy azt nagyobb értékű rendeléseknél megszoktuk.

Erről cikk: 2021-től vége a 22 euró alatti áfamentességnek. Például a kínai rendeléseknél és még vámkezelés…

Forrás: MTI


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek