KezdőlapTőzsdeMiért esik a Tesla?

Miért esik a Tesla?

-

A Tesla részvény árfolyama a szeptemberi csúcs óta esik. A 27%-os esés mindenki fantáziáját megmozgatja, mivel jó vételi lehetőséget is adhat, vagy akár az esésre játszók is örülhetnek. Sok elemző szerint az olaj és a gáz árának csökkenése az, ami miatt a Tesla árfolyama is egyre mélyebb szintekre megy. Igaz, hogy a korreláció nagy közöttük, vagyis jelenleg egymáshoz képest hasonlóan mozognak, mégis ez egy kicsit laikus és hibás következtetés.  Az olaj ára egyes elemzők szerint hosszútávon visszamehet 90-100 dollár környékére, akár már jövő év közepére is. Tehát nem ez mozgatja a Teslát. Aki megvesz egy ilyen autót (S modell), ingyen is töltheti az autóját a Tesla kihelyezett kútjainál. (pl Elműnél is).

Akkor miért csökken a Tesla ára?
Egyrészt a korrekció és a vad mozgás sokszor megfigyelhető volt az árfolyamnál. Másrészt a jövő évi tervezett gyártást nem biztos, hogy tudja teljesíteni a cég (több modellnél is), így a már beárazott várakozás nem a helyes árat mutatták. Ez is hozzájárult az eséshez. Az egy részvényre jutó eredményben is csökkenést várnak a Morgan Stanley elemzői is.
Szerintünk többet profitálhatunk ebből, ha nem veszünk jelenleg Tesla részvényt, érdemes még várni, 180 dollár környékén már jó vétel lehet, persze nem biztosa, hogy addig lecsökken. Később még úgy is írunk róla, mikor van reális árfolyamon.

tesla_december

 

Az olajár változásról ide kattintva olvashatsz részletesebben. 

 forrás: cnnmoney, finance yahoo,

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek