Miért használd a Startupos Facebook csoportokat?

Én szinte mindegyik nagyobb startupos, üzleti, vállalkozós csoportban benn vagyok. Bár inkább megfigyelő szerepet töltöm be (néha kommentelek, és posztolok is), de sok előnyöm származott már belőle, hogy ott vagyok ezekben a csoportokban. Mit csinálj? Miért jó? Meg tudod ebből a cikkből.

Startup vállalkozók
A legnagyobb startupos csoport. Közel 10 000 tagja van már. Régebben aktívabbak is voltunk, most már kicsit lejjebb ment a lendület. Mindenesetre ezt a csoportot ajánlani tudom, mert itt ténylegesen fenn van az is, aki itthon startupokkal komolyabban foglalkozik, sőt még kockázati tőkések is ott vannak.
Naponta figyelem a csoport bejegyzéseit, mert:
– több olyan cikket is megosztanak, amit máshol nem találnék
– mindig ragad rám valami új információ
– az új startupokra egyből fel tudok figyelni
– időnként rá írok egy-egy olyan emberre, akivel jó kapcsolatot tudok kialakítani, tehát kapcsolati tőke miatt is
– néha jól szórakozok a nagy vitákon

StartupKultúra
Ezt a csoportot heti szinten látogatom, itt is fel-fel tűnik egy-egy érdekes tartalom, amit érdemes elolvasni.

Startup Huszárok
A legfiatalabb Startup csoport, így itt a legkönnyebb kitűnni akkor, ha elkezdesz masszívan posztolni 🙂
Vagyis aktívan kommentelni, posztolni… Ezt a csoportot is arra használom, mint a Startup vállalkozósat.

Startup munkák
Szerintem ezt a csoportot nem kell magyaráznom. Főleg programozóknak érdemes ide belépni, munkát is szerezhetnek itt, vagy bedolgozhatnak egy-egy projektbe.

KKV Marketing csoport és KKV Üzleti csoport
Nos itt már érdekesebb a helyet. Mind a két csoportban megtalálhatók húsvér vállalkozók (nem csak marketingesek használják). Rengeteg értelmes és hasznos beszélgetést olvasok ebben a csoportban. Sokat tanultam a beszélgetésekből. Sőt én még ügyelet is szereztem innen 🙂 , pedig nem cápázok és írok rá mindenkire.

Sokszor megfigyeltem, hogy a felhasználók kikérik weboldalukról, promóciójukról a csoport véleményét. És tényleg hasznos válaszok jönnek. Általában segíteni akar mindenki. A csoportokban is van marketing lehetőség, az információk gyűjtésén kívül. Elvégre, ha meghatározó személyiség tudsz lenni egy több tízezres csoportban, akkor azaz üzletedre is kihat (persze ki kell használod).

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!