KezdőlapGazdaság és üzletMiért sorsoltam ki egy könyvet úgy, hogy senki nem is tudta, hogy...

Miért sorsoltam ki egy könyvet úgy, hogy senki nem is tudta, hogy részt vett benne?

-

Közel két hete egy hirtelen ötlettől vezérelve kisorsoltam egy könyvet a legutolsó 100 Facebook poszt lájkolóim között. Azért tettem, mert kíváncsi voltam egy tézisre, amit nem is olyan régen olvastam. Ez arról szól, hogy a változó jutalom, vagy nem várt jött jutalom sokkal nagyobb elköteleződést vált ki az emberekből (ezt használják ki a kaszinók).

Gondoljunk csak bele, egy sima nyereményjátékot szervezek… ilyen van vagy egy tucat naponta a Facebookon. Arra olyanok jelentkeznének, akik később nem biztos, hogy potenciális olvasó közönségem lenne. Én viszont aktív lájkolóim között sorsoltam egyet, mely egyrészt szerintem jó gesztus is volt, másrészt hirtelen is jött, amit ők értékeltek a legjobban.

Nézzük a következő fontos indokot:
Ha arra akarlak titeket rávenni, hogy lájkoljatok akkor

  1. esetben meghirdetem a nyereményjátékot, ti tudjátok mi a jutalom, ezért lájkoltok, miután vége az egésznek, el is felejtitek… alább hagy a lelkesedés
  2. esetben (ez történt) jött a nem várt jutalom. Igaz az, hogy csak egy ember nyert, mégis azóta kimutathatóan többen lájkoljátok a posztokat. Az elköteleződés jobban megnőtt.

Azt nem feltételezem, hogy azért stabilabb azóta a lájkok száma, mert gondoljátok, valamit egyszer majd sorsolok (ha mégis ez van, ezzel is elértem a célom), de mivel aktív olvasóim ismernek már annyira, hogy tudják úgy is viszek bele valami érdekességet :).

A nyertes például még nem nyert soha semmit, most még ezért tennie sem kellett semmit. Beszélgettem is vele, jó volt egy ismeretlen olvasóval beszélgetni. Adott is ötlet több mindenben, igaz ő lehet nem is tudta, de sok mindent leszűrtem, és tovább gondoltam a beszélgetésünk alatt.

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek