Mikor fognak esni az amerikai részvények?

Ez egy elég fogós kérdés. A dotcom lufit is sokan újra felemlegették, mégis a Nasdaq száguld tovább. Már írtam egy cikket, aminek a címe 5 ok, amiért nem lesz tőzsdei összeomlás. Ebből indulunk most ki. A FED leállította a pénzpumpát, de a jó negyedéves jelentések miatt az árfolyamok felfelé tartanak.

A cégek P/E értéke (egy részvényre jutó eredmény) átlagos szint körül mozog, tehát nem olyan magas, ami miatt az összeomlástól kellene félni. A kisebb befektetők még hiányoznak a piacról, hiszen a válság eléggé megnyirbálta őket. És főleg sokaknak ingatlanban áll a pénzük.

A FED valószínűleg már 2015-ben elkezdi emelni a kamatát, eddig úgy tűnt 2016-ban, de az elemzők szerint előrébb hozzák. Ez persze nem jelenti, hogy esni fognak a részvények, ha addig sikerül a többséget továbbra is rávenni a részvényvásárlásra, akkor megmaradhat az emelkedő trend.

A legjobban teljesítő vállalatok jövőévi eredményvárakozása jónak mondható, sőt még nő is (Ide kattintva olvashatsz róla).

Az alábbi grafikonon év/év alapon látod az SP500 százalékos változását. Ebből következtetést nehéz levonni, az biztos, hogy egy kisebb korrekció bármikor előfordulhat a piacon, de szerintem összeomlás kizárt.

fed_receszió

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!