Mikor fognak esni az amerikai részvények?

Ez egy elég fogós kérdés. A dotcom lufit is sokan újra felemlegették, mégis a Nasdaq száguld tovább. Már írtam egy cikket, aminek a címe 5 ok, amiért nem lesz tőzsdei összeomlás. Ebből indulunk most ki. A FED leállította a pénzpumpát, de a jó negyedéves jelentések miatt az árfolyamok felfelé tartanak.

A cégek P/E értéke (egy részvényre jutó eredmény) átlagos szint körül mozog, tehát nem olyan magas, ami miatt az összeomlástól kellene félni. A kisebb befektetők még hiányoznak a piacról, hiszen a válság eléggé megnyirbálta őket. És főleg sokaknak ingatlanban áll a pénzük.

A FED valószínűleg már 2015-ben elkezdi emelni a kamatát, eddig úgy tűnt 2016-ban, de az elemzők szerint előrébb hozzák. Ez persze nem jelenti, hogy esni fognak a részvények, ha addig sikerül a többséget továbbra is rávenni a részvényvásárlásra, akkor megmaradhat az emelkedő trend.

A legjobban teljesítő vállalatok jövőévi eredményvárakozása jónak mondható, sőt még nő is (Ide kattintva olvashatsz róla).

Az alábbi grafikonon év/év alapon látod az SP500 százalékos változását. Ebből következtetést nehéz levonni, az biztos, hogy egy kisebb korrekció bármikor előfordulhat a piacon, de szerintem összeomlás kizárt.

fed_receszió

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!