Mikor lépj be/ki bármilyen MLM-be/ből. Mikor tudod, hogy vége a dalnak

Dátum

Megosztás

Többen jeleztétek, hogy az ezzel a címmel kiküldött hírlevelem mennyire hasznos volt, és hogy érdemes lenne a Minner oldalára is feltennem, hogy ne csak a hírlevél olvasók olvassák. A téma az MLM. Mikor tudod eldönteni egy MLM-ről, hogy még érdemes-e beszállni, illetve mikor szállj ki. Most olyan MLM-ekre gondolok, amikből te is tudod, hogy átverés, tehát nem termékalapú MLM, vagy ha van is mögötte valamilyen szolgáltatás, az is….

Amikor egy olyan lehetőségről hallasz, hogy előrészvényt vehetsz, meg olyat, hogy belső részvény kereskedés, akkor eleve felejtsd el. Ha mégis meggyőznek, akkor jusson eszedbe mindig ez az email, és ez alapján el tudod majd dönteni, érdemes-e még benn tartanod a pénzt.

Az email a következő bekezdéssel véget is érhetne, mert tényleg ebből már mindent tudsz. Egyszerűen csak a Google Trends-et hívjuk segítségül, ami megmutatja, mennyire népszerű adott időben adott keresőszó, vagyis mennyien kerestek rá adott szavakra, cégekre….

Emlékszel még a Sitetalk nevű cégre? Ott sokáig részvénykibocsátással hitegették az embereket. Sajnos sokan nem hallgattak rám sem, akik tanácsot kértek, és volt akinek bent ragadt több milliója is. A Google Trends ezt is megmutatta. Minden ilyen „rendszert” csak az új befizetők pénzéből tudnak eltartani, és a Google keresésekből ezt láthatjuk is.
Az alábbi képen látszik, hogy 2011 után már úgy kellett vadászni az új tagokra, akik eltartják a rendszert, még 2013-ban megpróbálkoztak pénzt bevonni, de azóta sem jutottak az emberek a pénzükhöz. A kép alatt folytatom!

Tehát még egyszer! A google keresésekből azt szűrhetjük le, hogy az átverős mlm-ek éppen milyen fázisban vannak. A meredek esés után már azonnal a pénzedhez kell, hogy juss, ha nem jutsz, akkor borítékolható a veszteség. Ilyenkor már nem szabad pénzt betenni.

Nem is akarom hosszúra nyújtani ezt az emailt, így jöjjön máris egy nagyon aktuális példa.
A Onecoin átverésről írtam a Minner.hu-n, ezt ide kattintva elolvashatod. Látszik az alábbi képen, hogy a meredek emelkedés már megvan, de még mindig gyűjtik a pénzt, még mindig vannak befizetők. Ha ezután elkezdődik a meredek esés, akkor már egyre csúsznak a kifizetések, újabb pénzeket szeretnének bevonni újabb és újabb ürügyekkel… Érted már? Szuper! Már megérte elküldenem ezt az emailt. A Google Trends oldalt ide kattintva éred el!
Figyelem! Ez az átverős MLM-ekre vonatkozik! 


MLM témájú cikkek a Minneren:
Az MLM a valóságban, 1,5 percben – videó
Indíts vállalkozást: 138. ötlet – MLM – nyugi, nem őrültem meg, kattints és olvasd el!
MLM: Átverés? Jó biznisz? – Tegyük tisztába a dolgokat

Iratkozz fel a Minner hírlevelére, és szombatonként extra tartalmat kapsz!

Fotó: brokensecrets

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!