péntek, január 15, 2021

Mikor lesz 1 euró 1 dollár? Tudsz ebből profitálni?

Emlékszel még arra a cikkre, amikor leírtam, hogy az elemzők (főleg a nagyobb, külföldi brókercégek, bankok) azért mondták, hogy az euró és a dollár paritásba kerül, vagyis 1 dollár lesz 1 euró, mert éppen pozícióban ültek? Erről itt írtam, de egy mondatomat kiemelem újra: “Vajon miért mondja a Goldman Sachs azt, hogy további erősödés várható? Ne legyünk naivak, nem adnak ingyen tippeket”

Most a Deutsche Bank (DB) lebegtette meg, hogy 2016 végére paritásba kerülhet az EURUSD. Jelenleg a kiszámíthatóbb FED kamatemelés akár keresztbe is törheti a DB előrejelzését. Természetesen a kamatemelés dollár erősödést hozhat, de amikor a piac ennyire előre tudja az emelés tényét, és az utóbbi időben így is rengeteget erősödött a dollár, így lehetséges, hogy megviccel minket az árfolyam.
Az EURUSD árfolyama 1,0500 és 1,1500 között oldalazott az elmúlt egy évben. Kép alatt folytatom.

EURUSD elemzés - finviz.com - minner.hu
EURUSD elemzés – finviz.com – minner.hu

Merre kereskedjünk? Sokan játszanak oldalazásra, vagyis arra, hogy a részvény 1,1500 és 1,0500 között ingázik. Ez is lehet az egyik stratégiánk, de vigyázni kell, mert egy rosszul irányzott pozíció és sokáig ülhetünk a mínuszban. Én most helyezek el egy short pozíciót, de nem azért, hogy paritásra játsszak, hanem azért, hogy az előbbi oldalazást megfogjam.
Pozícióm: 1,1260 EURUSD short (árfolyamesésre spekulálok)
Stopom (ha rossz irányba megy az árfolyam, akkor kiszállok): 1,1510   (250 pontot kockáztatok)
Profitcélom: 1,0800 (460 pontot nyerhetek, látható, hogy közel dupla annyi a hozamcél, mint a kockázat.
Tanulj: Ha ezzel számolunk, és több ilyen pozíciót tudok elhelyezni (hasonló kockázattal, akár más devizapáron), akkor 10 pozícióból tudod mennyit kell eltalálnom, hogy profitom legyen?
Eltalálom a felét: 5 x 460 -5 x 250 = 2300 -1250 = 1050 pont
Négyszer nyerek (hasonló kockázattal, és profitcéllal): 4 x  460 – 6 x 250 = 1840 – 1500 = 340 pont
Háromszor profitos pozícióm lesz a 10 pozícióból: 3 X 460 – 6 x 250 = -120 pont

Láthatod tehát, hogy már egy ilyen módosítással el lehet érni, hogy előnyösebben kereskedjünk. Természetesen, ha most nem 1,1260 -nál szállok be, hanem feljebb, mondjuk 1,04000- nál, akkor nagyobb profitom lenne, és már 10-ből ha 3X jó irányba spekulálok, már profitom van.

További pozíció!
Ha 1,1500 fölé emelkedik az EURUSD, akkor egy vételt helyezek el. Szűk stoppal, vagyis alacsony kockázattal, 1,1470 pontra helyezem.

A tőzsde rovatot a HotForex szponzorálja, náluk tudsz kereskedni az EURUSD devizapárral próbáld ki!:
[sam_ad id=”116″ codes=”true”]

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Január 15-én lesz 20 éve, hogy elindult az online enciklopédia. Már több mint 55 millió szócikk található rajta, havonta 22 milliárdos nézettséget tud felmutatni. A Wikipédia adományokból tartja fenn magát, nincsenek rajta reklámok, bár a márkák is jelen vannak rajta.

MinnerInstant

A napokban nagyon népszerű lett a 444.hu egyik tartalma, ami a kiégésről szó. Igazán átfogó anyag lett, csak ajánlani tudom:

Fiatal felnőttek, akiknél a kiégés az alapállapot – 444.hu

És itt vannak erről a Minner anyagai is:

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…

MinnerInstant

Alig 6 napja posztoltam arról, hogy Livermore egykori tanai szerint 30 000-ről 40 000-ig lazán el tud száguldani, mert lendületben van a bitcoin. És valóban. Érdemes elolvasni Jesse Livermore tanairól szóló könyvet, a címe: Egy spekuláns feljegyzései


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek