KezdőlapTőzsdeMikor lesz 1 euró 1 dollár? Tudsz ebből profitálni?

Mikor lesz 1 euró 1 dollár? Tudsz ebből profitálni?

-

Emlékszel még arra a cikkre, amikor leírtam, hogy az elemzők (főleg a nagyobb, külföldi brókercégek, bankok) azért mondták, hogy az euró és a dollár paritásba kerül, vagyis 1 dollár lesz 1 euró, mert éppen pozícióban ültek? Erről itt írtam, de egy mondatomat kiemelem újra: “Vajon miért mondja a Goldman Sachs azt, hogy további erősödés várható? Ne legyünk naivak, nem adnak ingyen tippeket”

Most a Deutsche Bank (DB) lebegtette meg, hogy 2016 végére paritásba kerülhet az EURUSD. Jelenleg a kiszámíthatóbb FED kamatemelés akár keresztbe is törheti a DB előrejelzését. Természetesen a kamatemelés dollár erősödést hozhat, de amikor a piac ennyire előre tudja az emelés tényét, és az utóbbi időben így is rengeteget erősödött a dollár, így lehetséges, hogy megviccel minket az árfolyam.
Az EURUSD árfolyama 1,0500 és 1,1500 között oldalazott az elmúlt egy évben. Kép alatt folytatom.

EURUSD elemzés - finviz.com - minner.hu
EURUSD elemzés – finviz.com – minner.hu

Merre kereskedjünk? Sokan játszanak oldalazásra, vagyis arra, hogy a részvény 1,1500 és 1,0500 között ingázik. Ez is lehet az egyik stratégiánk, de vigyázni kell, mert egy rosszul irányzott pozíció és sokáig ülhetünk a mínuszban. Én most helyezek el egy short pozíciót, de nem azért, hogy paritásra játsszak, hanem azért, hogy az előbbi oldalazást megfogjam.
Pozícióm: 1,1260 EURUSD short (árfolyamesésre spekulálok)
Stopom (ha rossz irányba megy az árfolyam, akkor kiszállok): 1,1510   (250 pontot kockáztatok)
Profitcélom: 1,0800 (460 pontot nyerhetek, látható, hogy közel dupla annyi a hozamcél, mint a kockázat.
Tanulj: Ha ezzel számolunk, és több ilyen pozíciót tudok elhelyezni (hasonló kockázattal, akár más devizapáron), akkor 10 pozícióból tudod mennyit kell eltalálnom, hogy profitom legyen?
Eltalálom a felét: 5 x 460 -5 x 250 = 2300 -1250 = 1050 pont
Négyszer nyerek (hasonló kockázattal, és profitcéllal): 4 x  460 – 6 x 250 = 1840 – 1500 = 340 pont
Háromszor profitos pozícióm lesz a 10 pozícióból: 3 X 460 – 6 x 250 = -120 pont

Láthatod tehát, hogy már egy ilyen módosítással el lehet érni, hogy előnyösebben kereskedjünk. Természetesen, ha most nem 1,1260 -nál szállok be, hanem feljebb, mondjuk 1,04000- nál, akkor nagyobb profitom lenne, és már 10-ből ha 3X jó irányba spekulálok, már profitom van.

További pozíció!
Ha 1,1500 fölé emelkedik az EURUSD, akkor egy vételt helyezek el. Szűk stoppal, vagyis alacsony kockázattal, 1,1470 pontra helyezem.

A tőzsde rovatot a HotForex szponzorálja, náluk tudsz kereskedni az EURUSD devizapárral próbáld ki!:
[sam_ad id=”116″ codes=”true”]

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek