péntek, január 15, 2021

Milyen keveset tudunk Kanadáról?!

A kanadaiakról valamiért nagyon keveset hallunk. Persze nem mintha annyira fontos lenne, hogy tudjunk róluk valamit is (messze is vannak…), mégis érdekes számomra, hogy alig rendelkezünk információval, sőt ritkán szerepelnek a hírekben is. Pedig a 35 millió lakosú országra érdemes figyelni. Olvasd végig a cikket, és kiderül, miért érdemes foglalkozni a kanadaiakkal. Először kezdjük néhány érdekességgel.

Tudtad például, hogy

– Kanada 1867-ben három brit gyarmat konföderációjával jött létre
– A második legnagyobb ország Oroszország után.
– A lakosság négyötöde az amerikai határtól számított 150 km-en belül él.
– Kanadában található a leghosszabb utca a világon, a Yonge Street 1896 km hosszú.
Kanada rendelkezik a harmadik legnagyobb olajkészlettel, Venezuela és Szaud-Arábia után
– A kanadai bankjegyeken (kanadai dollár, CAD) van braille írás, így a vakok is könnyedén meg tudják különböztetni az egyes bankjegyeket. A cikkben számunkra majd a kanadai dollár lesz a legfontosabb.

A legtöbb gazdasági mutatóban nagyon jól áll az ország. Ehhez persze hozzájárul az is, hogy politikailag stabil, nem hallani nagyobb botrányokról, és a fent említett olajkészlet is figyelemre méltó. A munkanélküliségi rátája a válság óta folyamatosan csökken, jelenleg 7,2%-on áll.

A befektetők szeretnek a kanadai dollárral (CAD) párba állított devizákkal kereskedni, így népszerű az EURCAD, és az USDCAD devizapár kereskedése. Főleg azért is, mert ezeken a devizapárokon jobban érvényesülnek például az euróra vagy a dollárra ható hírek. A CAD -ra kevesebb gazdasági hír hat, így könnyebb átlátni.

2016-ban a kanadai dollár erősödésnek indult a dollárral szemben. Ami nem meglepő, mivel 2011 óta közel 40%-ot gyengült a dollárral szemben, így várható volt a korrekció (vagyis a kanadai dollár erősödött, az ábrán az látszik, hogy lefelé indul a devizapár árfolyama).
Az előző emelkedő trend miatt több kiszállási pontot is kapunk, ha a további kanadai dollár erősödésre spekulálunk (vagyis ha a képen látható árfolyam csökkenésre spekulálunk). 1,3000 lehet az a szint, ahol picit megtorpanhat az árfolyam, az jó célár is lehet számunkra. A kép alatt folytatom a cikket!

usdcad_2016

 

Nem mondom azt, hogy ilyen egyszerűen lekereskedhető , és profitra váltható az USDCAD-on a fenn említett lehetőség. De elmondom, hogy indulj el.
1. Keress egy brókercéget, ahol le tudod kereskedni, és ahol meg tudod tanulni könnyedén a programok használatát, és a háttértudást is meg tudod szerzeni. A Minner tőzsde rovatát a HotForex támogatja, náluk is tudsz kereskedni a fenti devizapárral.
2. A dollárra és a kanadai dollárra vonatkozó híreket kövesd a gazdasági naptárban. Szerencsére kanadai dollárra kevés hír van.
3. Ha úgy látod, hogy a fenn található rövid elemzésem megállja a helyét, akkor keresd az olyan szinteket, ahol meglódulhat az árfolyam.
4. Főleg 14:00 után kereskedj ezen a devizapáron.
5. Figyelem, ez hosszabb távú, több hetes, akár hónapos kereskedést jelent. Így a kockázatod is csökken.

Ha bármi kérdésed van ezzel kapcsolatban, bátran írj rám! Itt, vagy a Minner Facebookján!

[sam_ad id=”116″ codes=”true”]

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Január 15-én lesz 20 éve, hogy elindult az online enciklopédia. Már több mint 55 millió szócikk található rajta, havonta 22 milliárdos nézettséget tud felmutatni. A Wikipédia adományokból tartja fenn magát, nincsenek rajta reklámok, bár a márkák is jelen vannak rajta.

MinnerInstant

A napokban nagyon népszerű lett a 444.hu egyik tartalma, ami a kiégésről szó. Igazán átfogó anyag lett, csak ajánlani tudom:

Fiatal felnőttek, akiknél a kiégés az alapállapot – 444.hu

És itt vannak erről a Minner anyagai is:

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…

MinnerInstant

Alig 6 napja posztoltam arról, hogy Livermore egykori tanai szerint 30 000-ről 40 000-ig lazán el tud száguldani, mert lendületben van a bitcoin. És valóban. Érdemes elolvasni Jesse Livermore tanairól szóló könyvet, a címe: Egy spekuláns feljegyzései


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek