KezdőlapTőzsdeMilyen keveset tudunk Kanadáról?!

Milyen keveset tudunk Kanadáról?!

-

A kanadaiakról valamiért nagyon keveset hallunk. Persze nem mintha annyira fontos lenne, hogy tudjunk róluk valamit is (messze is vannak…), mégis érdekes számomra, hogy alig rendelkezünk információval, sőt ritkán szerepelnek a hírekben is. Pedig a 35 millió lakosú országra érdemes figyelni. Olvasd végig a cikket, és kiderül, miért érdemes foglalkozni a kanadaiakkal. Először kezdjük néhány érdekességgel.

Tudtad például, hogy

– Kanada 1867-ben három brit gyarmat konföderációjával jött létre
– A második legnagyobb ország Oroszország után.
– A lakosság négyötöde az amerikai határtól számított 150 km-en belül él.
– Kanadában található a leghosszabb utca a világon, a Yonge Street 1896 km hosszú.
Kanada rendelkezik a harmadik legnagyobb olajkészlettel, Venezuela és Szaud-Arábia után
– A kanadai bankjegyeken (kanadai dollár, CAD) van braille írás, így a vakok is könnyedén meg tudják különböztetni az egyes bankjegyeket. A cikkben számunkra majd a kanadai dollár lesz a legfontosabb.

A legtöbb gazdasági mutatóban nagyon jól áll az ország. Ehhez persze hozzájárul az is, hogy politikailag stabil, nem hallani nagyobb botrányokról, és a fent említett olajkészlet is figyelemre méltó. A munkanélküliségi rátája a válság óta folyamatosan csökken, jelenleg 7,2%-on áll.

A befektetők szeretnek a kanadai dollárral (CAD) párba állított devizákkal kereskedni, így népszerű az EURCAD, és az USDCAD devizapár kereskedése. Főleg azért is, mert ezeken a devizapárokon jobban érvényesülnek például az euróra vagy a dollárra ható hírek. A CAD -ra kevesebb gazdasági hír hat, így könnyebb átlátni.

2016-ban a kanadai dollár erősödésnek indult a dollárral szemben. Ami nem meglepő, mivel 2011 óta közel 40%-ot gyengült a dollárral szemben, így várható volt a korrekció (vagyis a kanadai dollár erősödött, az ábrán az látszik, hogy lefelé indul a devizapár árfolyama).
Az előző emelkedő trend miatt több kiszállási pontot is kapunk, ha a további kanadai dollár erősödésre spekulálunk (vagyis ha a képen látható árfolyam csökkenésre spekulálunk). 1,3000 lehet az a szint, ahol picit megtorpanhat az árfolyam, az jó célár is lehet számunkra. A kép alatt folytatom a cikket!

usdcad_2016

 

Nem mondom azt, hogy ilyen egyszerűen lekereskedhető , és profitra váltható az USDCAD-on a fenn említett lehetőség. De elmondom, hogy indulj el.
1. Keress egy brókercéget, ahol le tudod kereskedni, és ahol meg tudod tanulni könnyedén a programok használatát, és a háttértudást is meg tudod szerzeni. A Minner tőzsde rovatát a HotForex támogatja, náluk is tudsz kereskedni a fenti devizapárral.
2. A dollárra és a kanadai dollárra vonatkozó híreket kövesd a gazdasági naptárban. Szerencsére kanadai dollárra kevés hír van.
3. Ha úgy látod, hogy a fenn található rövid elemzésem megállja a helyét, akkor keresd az olyan szinteket, ahol meglódulhat az árfolyam.
4. Főleg 14:00 után kereskedj ezen a devizapáron.
5. Figyelem, ez hosszabb távú, több hetes, akár hónapos kereskedést jelent. Így a kockázatod is csökken.

Ha bármi kérdésed van ezzel kapcsolatban, bátran írj rám! Itt, vagy a Minner Facebookján!

[sam_ad id=”116″ codes=”true”]

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek