szombat, január 16, 2021

Minden népszerű és sikeres weboldalnak, applikkációnak meg tudod venni a klónját pár tízezer forintért.

Látod, mennyire bejön az Airbnb-nek a biznisz, és úgy gondolod, te valamit jobban tudnál csinálni ugyanebben a szektorban? Nem kell annyira messze menned, és vagyonokat költened a fejlesztésekre. A legtöbb ilyen népszerű weboldalnak, az erre specializálódott fejlesztők, elkészítették már a klón verzióját. És ezeket meg tudod venni pár tízezer forintért.  Mire gondolok?

Írd csak be a népszerű weboldalak nevét a Google-ba, és írd mellé a “clone script” szót. Például:

 • Facebook clone script
 • Airbnb…
 • Ebay
 • Amazon
 • kupon oldalak (Groupon)
 • Fiverr
 • Dropbox
 • Twitter
 • Buzzfeed
 • … szinte minden népszerű oldalnak már megcsinálták a klónját
 • Applikációk esetében is működik:
  • Instagram clone script
  • Tinder
  • Snapchat, Messenger
  • ….

Mit lehet egy klón oldallal csinálni? Mi a különbség az eredeti és a klón között?

Erre jó >>> Egyrészt tudunk spórolni a fejlesztési költségeken, így nem milliókba kerül egy applikáció lefejlesztése. Másrészt le tudod tesztelni, tényleg érdemes-e belevágni. Mikor már látod az eredményeket, indulhat a nagyobb fejlesztés, költés… Például közösségi oldalt akarsz indítani üzletembereknek. Itt máris könnyebb dolgod van, mert több Facebook clone scriptet is találsz. Természetesen munka még lesz vele, de máris több 100 órát spóroltatok, nem is beszélve a pénzről.
A különbség >>> Viszont tudnod kell, hogy az alap funkciókon és a hasonló dizájnon kívül nem tudják másolni az olyan dolgokat, mint például a Facebook esetében a hírfolyam algoritmusát. Ez éri a FB-nál a legtöbbet, mert ettől élvezik a felhasználók a használatát, olyan tartalmat tesz eléd a közösségi oldal (az algoritmusa), ami legjobban érdekelhet téged.

Mondj még példát! 

Némi kreativitás kell csak, hogy tovább gondoljunk egy-két applikációt. Vagyis inkább úgy fogalmazok van egy ötleted, és próbáld kitalálni, melyik népszerű app funkcióiból lehetne megvalósítani.
Néhány ötlet a Minner-től:

 • Üzleti kapcsolatépítő applikáció >>> Tinder applikáció klónjával megoldható lenne. Erről cikk: A vállalkozók Tindere – olcsóbb lefejleszteni egy applikációt, mint gondolnád
 • A Minner 57. vállalkozási ötlete így hangzik: Olyan portált, mobilapplikációt üzemeltetni, ahová a felhasználók feltölthetik képeiket, még a próbafülkéből is. És a többi felhasználó szavaz, hogy jól áll-e neki, vagy nem. Persze főleg nők fogják látogatni a weboldalad. Nos, ennél az ötletnél például egy egyszerű Instagram clone script is megfelelő az elején. Kreatívnak kell lenni! >>>  57. ötlet – Jól áll ez a ruha?
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Január 15-én lesz 20 éve, hogy elindult az online enciklopédia. Már több mint 55 millió szócikk található rajta, havonta 22 milliárdos nézettséget tud felmutatni. A Wikipédia adományokból tartja fenn magát, nincsenek rajta reklámok, bár a márkák is jelen vannak rajta.

MinnerInstant

A napokban nagyon népszerű lett a 444.hu egyik tartalma, ami a kiégésről szó. Igazán átfogó anyag lett, csak ajánlani tudom:

Fiatal felnőttek, akiknél a kiégés az alapállapot – 444.hu

És itt vannak erről a Minner anyagai is:

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…

MinnerInstant

Alig 6 napja posztoltam arról, hogy Livermore egykori tanai szerint 30 000-ről 40 000-ig lazán el tud száguldani, mert lendületben van a bitcoin. És valóban. Érdemes elolvasni Jesse Livermore tanairól szóló könyvet, a címe: Egy spekuláns feljegyzései


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek