KezdőlapTőzsdeMindennap nyílik egy új Starbucks

Mindennap nyílik egy új Starbucks

-

A Starbucks megteremtett magának egy trendet. Főleg a fiatalabb réteg imádja, hogy ott kávézhat, ez trendi számukra. A legnagyobb konkurenciája a McDonalds. Egy különbség viszont van közöttük, míg a Starbucks inkább a prémium kávépiacot célozza meg, addig a Meki az olcsóbb áraival inkább az átlagos fogyasztót. Mostanában emlegették a midiában, hogy emelkedni fog a kávé ára. Persze ez csak egy figyelemfelkeltő hír volt, mivel nem mondták el azt, hogy 2011-től harmadára csökkent az ára, és ezután emelkedett fel újra. Írtunk róla egy cikket is: Mindenki nyugodjon le! Nem lesz magasabb a kávé ára.

Az alábbi képen is jól látszik: a felső képen a mostani nagy emelkedés látható, az alsó képen pedig a 300-ról való csökkenés 2011-től fogva. Most nem térnék ki újra erre az elemzésre, olvasd el az előbb említett cikkünket.
(kép alatt folytatódik a cikk.)

kave_osszehasonlit
A kávé világpiaci ára tehát nem fogja befolyásolni a Starbucksban lévő így is magasabb árakat. Tudtad, hogy mindennap nyílik egy új Starbucks? Igen a cég egyik terve között ott van, hogy mindennap nyitnak egy új kávézót. Ez menni is fog nekik, igaz most kicsit gyengélkedik a cég részvényárfolyama is  (Ticker: SBUX), és a cég se tud felmutatni teljesen jó számokat, de hát a növekedésnek ára van.  Két grafikont látsz a szöveg alatt: a felsőn látszik a mostani korrekció, az alsón pedig láthatjuk, azért az árfolyamra panaszkodni se lehet. Egy természetes korrekció mindig benne van a pakliban, ez akár jó vételi lehetőséget is kínálhat. 69 dollár körül egy erős támasza van a részvénynek, így kis kockázattal be lehet szállni, aki a vételre szeretne spekulálni.

Friss 2015. április 22.: A Starbucks árfolyamát splitelték 2:1 arányban, tehát az elemzésünket így kell figyelembe venni. Ha így nézzük azóta az árfolyam régi áron nézve most 100 dolláron állna (most 50 dollár a splitelés után), így 42% profitot termeltünk már közel egy év alatt csak ezzel a részvénnyel. sbux

sbux_heti

 

Forrás: finviz.com

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek