Minner jó tanács, amit ha megfogadsz, máris előrébb tudsz lépni az üzleti életben

Bele fogsz ütközni azokba az esetekbe, hogy rájössz, az embereket (főleg ismerőseidet) baromira nem érdekli a te leendő céged, már meglévő céged, vállalkozás ötleted… Több olvasómnál is rákérdezek, hogy mennyit beszélnek a vállalkozás ötletükről, vállakozásukról a környezetükben lévő embereknek. A statisztika elég lehangoló. Az esetek többségében nem is mernek róla beszélni. Pedig nagyon fontos lenne! Miért is?

Nagyon sokat lehet inspirálódni abból, ha saját magad elkezdesz beszélni a cégedről, projektjeidről. Miközben beszélgettek róla, vagy akár csak te beszélsz, új ötletek merülnek fel benned. Ahogy az első bekezdésben említettem, nem mindig szeretik az emberek, ha folyton a saját bizniszedről beszélsz, ennek több oka is van, ebbe ne menjünk bele most (pl. irigység…). Nos tehát meg kell találnod az egyensúlyt, hogy mennyit beszélsz az üzletedről.

Beszélj a mostani projektedről, mert új ötleteket meríthetsz, és bemotiválod magad.
Beszélj a jövőbeni projektjeidről, szolgáltatásaidról, távlati céljaidról, mert megerősíted magadban az egyes ötleteket, új szemszögből is meg tudod vizsgálni, miközben beszéltek róla.
Írd le, rajzold le terveidet, hidd el, jönni fognak a megvalósításhoz szükséges ötletek. Sőt miután látod leírva a dolgokat, máris nagyobb hévvel fogsz belevágni.

Nem tudod senkivel sem megbeszélni? A Minner FB chatjére bármikor írhatsz, jó is néha kiadni magadból a dolgokat, leírni, lehet pont amiatt fog összeállni. Én szívesen meghallgatom/elolvasom mivel foglalkozol, beszélgethetünk róla…

Fotó: decoded conference/Flickr

 

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!