Miről ismersz fel egy hamiskártyás marketing tanácsadót?

Dátum

Megosztás

Egy előző cikkemben, amit itt tudsz megtekinteni, már írtam neked arról, hogy egy marketing tanácsadás mennyire kifizetődő lehet számodra. Ha szeretnéd a céged online jelenlétéből kihozni a maximumot, de érzed, hogy ez magadtól nem fog menni, egy profi csapat szakmai segítsége kiváló ugródeszka lehet számodra a siker felé!

A következő esetekben ajánlott számodra egy ilyen alkalom:

  • A kiszervezést még nem engedheted meg magadnak, de eredményesen akarod kezelni a platformjaidat.
  • Belátod, hogy a hirdetés- és profilkezelés lételemei az álmaid megvalósításának, ezért hajlandó vagy a marketingeddel foglalkozni.
  • Van weboldalad, Instagram és Facebook oldalad, azonban látod, hogy többet is ki lehetne ezekből hozni.
  • Szeretnél átfogó képet kapni a social media és a hirdetések világáról.
  • Vannak vásárlásaid, viszont tudod, hogy ennél sokkal nagyobbat is szakíthatnál.
  • A céged friss vagy egy ideje stagnál és nagyobb pezsgésre vágysz.

Kezdő vállalkozóként, egy tanácsadás mellett, több mód is van arra, hogy bővítsd az ütős online jelenlét kiépítéséhez szükséges ismereteidet: Informálódhatsz könyvből, különböző oldalakról vagy résztvehetsz valamilyen képzésen. De ezeken általános tippekhez jutsz hozzá, amiket, ha nem tudsz rendszerezni, hatástalanok lesznek. 

Ezzel szemben, egy tanácsadáson, kifejezetten olyan információkkal látnak el, amik számodra relevánsak és ezért garantáltan eredményeket fognak hozni. Azonban, ebből is van jó, ami a céged számára tényleg sorsfordító lehet, és van rossz, ami nem járul hozzá az előrejutásodhoz.

Hogyan ismered fel egy tanácsadás minőségét? Mi teszi megtérülővé vagy épp pénzkidobássá? A következőkben megválaszolom neked ezeket a kérdéseket!

Először is egy fontos lábjegyzet (bár akkor nem is lábjegyzet): Egy ránk szabott marketing tanácsadót, szolgáltatót ugyanúgy nehéz megtalálni, mint egy jó munkavállalót. Kísérletezgetni kell, keresni, kipróbálni.

Mikor rossz egy tanácsadás?

A személyreszabottság az alfája és omegája egy ilyen foglalkozásnak. Amennyiben ez nem valósul meg, a tanultakkal nem tudsz majd mit kezdeni, mert nem tudod beilleszteni azokat. Így épp annyit fog érni az egész, mintha elolvastál volna pár cikket. 

Gondolj csak bele: hiába kapsz meg minden eszközt ahhoz, hogy felépíts egy házat, ha nem vagy szakember, instrukciók hiányában képtelen leszel belevágni a falak felhúzásába. Pont ilyen egy rossz tanácsadás is.

De mik egy ütős marketing tanácsadás ismérvei? 

  • Érzed, hogy felkészültek a cégedből!

Már az előzetes egyeztetés során is sokat kérdeznek, a találkozó előtt pedig felmérik a vállalkozásod jelenlegi helyzetét és megismerik a céljaidat. Ez az utánajárás elengedhetetlen ahhoz, hogy valóban a Te szintednek és helyzetednek megfelelő információkkal tudjanak ellátni.  

  • Egy szakértő csapat segít a kommunikációd és a hirdetéseid tökéletesítésében!

Az online marketing egy rendkívül összetett szakma, ami több területből áll és rengeteg kreativitást igényel, szinte lehetetlen, hogy egy ember értsen az egészhez. Emiatt kardinális az, hogy egy olyan csapat álljon a tanácsadó mögött, ahol van PPC-s és szövegíró munkatárs, akik segítenek a stratégiák kidolgozásában és az ötletelésben.

  • Minden részletre és szegmensre kitérnek a találkozón!

Akár konkrét problémára szeretnél megoldást, akár csak fejlődnél, a foglalkozásnak szükségszerűen átfogónak kell lennie. Az előnyt jelent, ha nagyobb figyelmet szentelnek a számodra döcögősebb területekre, azonban lényeges, hogy egy olyan komplex tervet rakjatok össze együtt, amit követve tiszta lesz számodra, milyen lépéseket kell végrehajtanod a bevétel-sokszorozás érdekében. 

  • Utánkövetéssel biztosítják, hogy tényleg a hasznodra váljanak az elhangzottak!

Általában mindig a találkozás után, 1-2 hónappal merül fel a legtöbb kérdés, amikre segítség nélkül, szinte lehetetlen választ találnod. Ezért, nélkülözhetetlen, hogy az alkalom után se engedjék el a kezedet és dedikált időt szánjanak rád. Így gondoskodhatnak arról, hogy sikeresen be tud építeni a tanultakat!

Vedd figyelembe ezt a listát, mielőtt tanácsadásra jelentkeznél és egészen biztos, hogy olyan tudást kapsz, amivel a konverziók aránya az egekig fog repülni!

Összegezve az eddig leírtakat:

Amennyiben a vállalkozásod már bizonyította, hogy van helye a piacon és szeretnél az élvonalba törni, akkor egy átfogó online marketing tanácsadás hatalmas löketet adhat számodra! Egy ilyen alkalom lényege, hogy – a képzésekkel és az interneten megtalálható tananyagokkal szemben – teljesen személyre szabott tanácsokkal látnak el, amiket azonnal tudsz hasznosítani. 

Ahhoz, hogy ez legyen a legmegtérülőbb döntés, érdemes elkerülnöd az olyanokat, akik egymagukban akarják megváltani a marketingedet, teljesen általános módszerek ismertetésével. Kulcsfontosságú meggyőzödnöd a tanácsadás minőségéről, ezt pedig a fenti lista segítségével teheted meg a legjobban! 

Én a Follow Marketinget tudnám kiemelni, mint egy olyan ügynökséget, akiknél minden szempont maradéktalanul érvényesül. Több Minner vállalkozó is volt már náluk, és pozitívak tapasztalatunk. 10 fős, profi csapat dolgozik azon, hogy az ügyfeleiket lenyűgözzék. A hirdetéskezelésben és a szövegírásban is otthon vannak, ráadásul olyan elhivatottság és lelkesedés árad belőlük, amitől Te is energiabombaként vágsz majd bele a kampányaid megreformálásába!

Itt tudod felvenni Velük a kapcsolatot: followmarketing.eu/tanacsadas/

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Értékesítőből cégtulajdonos. Bálint útja az alkalmazotti léttől a milliárdos forgalmú saját cégig

Csereklyei Bálint ma már egy több millárd forint forgalmú céget vezet, ő is a tulajdonos. De a sztorija ott kezdődött, hogy ennek a cégnek...

„Nem merek külföldön értékesíteni, még nem tartok ott” – De miért is nem?

Egy ideje téma már a Minneren, hogy az export nem egy megugorhatatlan dolog egy kisebb cégnek sem. Nem akarunk köntörfalazni, az Everigo szponzori partner...

Hol fogunk a jövőben bankolni? Adócsalásért kapott bírságot az Airbnb. Sminkfilter, mint marketing eszköz? Könyvajánló

A BigTech hozhatja el a pénzügyi forradalmat? A nagy bankok versenytársa a Google és a Microsoft, legalábbis ezt gondolja a bankok 40%-a. 779,5 millió...

Erre a tudásra vágysz szabadúszóként, még ha nem is tudsz róla! A T-típusú vállalkozók

Manapság egyre több olyan munkavállalót keresnek a cégek, akik T-típusúak. Van egy skill, amiben kifejezetten expertek, viszont nem csak abban járatosak, hanem picit mindenhez...

A LifeTILT dráma vagy egy új kezdet? Exkluzív beszélgetés Balogh Tamással

A napokban belefutottam a LifeTILT legfrissebb posztjába, amiben az új márkatulajdonos leírja, hogy szeretnének visszatérni a LifeTILT korábbi szellemiségéhez, látványvilágához. Nos a kommentelők és úgy...

Tűnj ki a tömegből kézművesként! Kézműves vállalkozó marketing tippek

Kézművesként nem könnyű kitűnni sok száz másik alkotó közül. Főleg, hogy nem is csak velük, de még a tömeggyártott alternatívákkal is versenyzel a lehetséges...

Ajándékozz olyat, ami hasznot termel és az inflációt is kiröhögi

Az ünnepi időszakban is érdemes felnézned a MinnerAkadémiára, mert már ajándékba is vehetsz online üzleti képzést. Garantáljuk, hogy ez az ajándék nem végzi a...

Innovációs csapat létrehozása. Gyorsan növekvő cégek 6. rész

Ha gyorsabban akarunk növekedni, akkor ide bizony új eszközkészlet, új rutinok, új dolgok kellenek. Ehhez elengedhetetlen, sőt már-már magával értetődő, hogy bevonjuk a csapatunkat....

Ezért nem működik a homeoffice? Tesla Cybertruck – beperelnek, ha eladod? Üzleti könyvajánló

A LIDL és a Rossmann bejelentette, hogy a dolgozóknak a december 24-i napot megadja szabadnapnak. Ez az új dolgozói juttatás? Milyen a hazai homeoffice...