Most kell Amerikára figyelni!

Már javában tart a negyedéves jelentésszezon. A részvények volatilitása nagyobbra nőhet, vagyis a részvények nagyobb mozgást végezhetnek. A kisbefektetők még nem igen szálltak be a részvényekbe, tehát a piac még nem túlfűtött. A negyedéves jelentések időszaka arra is jó, hogy átgondoljuk melyik részvénybe fektetünk, és melyiket érdemes figyelni.

A Morgan Stanley előrejelzése szerint ebben az évben a részvényindexek még ebben az évben további 10%-ot fognak emelkedni. Ez kihat minden részvényre, a befektetők is egyre jobban megfognak jelenni a tőzsdéken. Ezek közül lesz, amelyik nagyobbat fog emelkedni, de ne felejtsük el, hogy van olyan, ami esni fog. Az elemzők szerint az S&P500 index 2020-ra elérheti a 3000 pontot, ami közel 40%-os további emelkedés 5 éven belül.

Már említettem, hogy a kisbefektetők még nem kereskednek. A részvényeket még a részvény visszavásárlások is felhajtják, legutóbb a General Electric jelentette be, hogy 50 milliárd dollár értékben vásárol vissza részvényeket. Így juttatják vissza a befektetőknek az offshore területen parkoltatott pénzt, a vásárlások miatt a részvényárfolyamok felfelé indulnak, osztalék fizetés helyett is ezt alkalmazzák.

Az alábbi ábrán is látszik, hogy az Apple folyamatosan vásárol vissza részvényeket, az elmúlt 2 évben 80 milliárd dollár értékben hajtott végre ilyen tranzakciót!!! A részvényekre tehát ez is kihat, a piac még nincs túlárazva, érdemes kockáztatni. Részvényötleteinket a Tőzsde rovatban olvashatod.

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!