Nagy biznisz a szökőkút, évente több száz millió forintnyi érmét halásznak ki az egyikből

Döbbenten olvasom a többi média oldalon (forrás alul), hogy a turisták által kedvelt szökőkutakból mennyi értékben halásznak ki érméket. Azt is mondhatnánk, hogy jó biznisz a városnak. Igen, a városhoz tartozó közterületesek gyűjtik be őket, vagyis erre is már külön alkalmaznak embert, mert több olyan kút van, amit így folyamatosan “tisztítani kell”. Nézzünk is néhány példát:

  • Olaszország Trevi-kút – évente közel 1 millió dollár (280 millió forintnyi érme). Naponta 1 óra az érmék kiemelése!!!
  • Las Vegas – Belaggio előtt – évente 12 000 dollár ( 3,3 millió forint)
  • Minnesota – Mall of Amerika  – évente 24 000 dollár  (6,6 millió forint)
  • Disney híres szőkőkútja évente 18 000 dollárt (5 millió forint)

A pénzt alapítványoknak adják, így jó helyre is mennek az érmék. Ez most egy kis könnyed, pihentető tartalom volt, hogy rákészülhess az inspiráló Minner tartalmakra!!!

Fotó: wikipédia
Forrás: HVG, BusinessInsider

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!