Nagy bukta a 3D nyomtatós részvények vásárlása? Ennyire elemzés még nem ment félre!

A minner.hu-n több a profitos részvény elemzés, mint a veszteséges. A kockázatkezelést betartva nagyobb vesztesége nem lehet annak, aki követi ezeket az elemzéseket. A 3D nyomtatós részvényeknél is ez volt a helyzet, ámbár azóta eléggé megcsappant az árfolyamuk. És elmondhatom azt, hogy ennyire tényleg nem láttam még rosszul egy részvényt sem. Hol a hiba?

A befektetők nem értékelték azt hosszabb távon, hogy a cégek fejlesztésekre költi a bevételt, és így a nyereség elmaradozik. A nagy hozamok után az árfolyam megfordult, a késői befektetők pedig veszteséggel szálltak ki, és inkább foglalkoztak más piaccal. Ez az eladási nyomás küldte most extrém mélységbe a 3D nyomtatós részvények árfolyamát. A többi szektor szárnyalt és kétszámjegyű hozamokat lehetett elérni velük, míg a 3D nyomtatós részvényeken kétszámjegyű veszteséget.

A shortból biztosan nyerhettünk volna, de másik irányba voltam én is. Siránkozunk? Nem-nem. Az árfolyam új lehetőséget kínál így. Most viszont okosabban kell befektetni ezekbe a részvényekbe, és az újabb hullámot meg lehet fogni, és nem 10%-ra mérsékeljük a kockázatot, hanem még annál is lejjebb.

Rengeteg fejlesztő cégtől hallom azt, hogy megéri nekik 3D nyomtatóval tervezni a prototípusokat, ezzel sokat spórolnak. Egyre több iparba is beépül úgy, hogy észre sem vesszük, erre jó példa az ékszeripar.

Két részvényre fókuszálok az elkövetkező években a 3D nyomtató piacon:
1. Stratasys (SSYS)
2. Voxeljet (VJET)
+ extra a 3D Systems (DDD)

A piac nem vette jó néven, hogy a várakozásoktól elmarad a Stratasys bevétele, így zuhanhatott be az árfolyam. A várakozásokat már csökkentették, és a piac legnagyobb cégéről beszélünk, ő diktálj a piaci trendeket is, és rengeteg szabadalommal rendelkezik. A stratégia mindkét cégnél ugyanaz lesz: 5 részletben történik vásárlás, attól függően, hogy az árfolyam emelkedő trendbe került e. 2-3 havonta történik egy-egy részvény csomag vásárlása, ezzel porlasztjuk a kockázatot, és ha tartósan csökkenne a részvény akkor a későbbi csomagok megnyitása nem történik meg. Az alsó képen pedig a még újoncnak is nevezhető Voxeljet árfolyama látható.

A 3D Systems (DDD) részvényére is érdemes figyelni, mivel a General Electric gondolkozik a felvásárláson. Ami a 3D nyomtató piacnak is jót tenne.

Stratasys - 3D nyomtatás részvény elemzés - finviz.com
Stratasys – 3D nyomtatás részvény elemzés – finviz.com
Voxeljet 3D nyomtató részvény elemzése - finviz.com
Voxeljet 3D nyomtató részvény elemzése – finviz.com

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!