Nagy forgalmú oldalak is használják a WordPresst! Akkor neked is jó lesz?

Több kérdést is kaptam már weboldal készítéssel kapcsolatban. A Minner vállalkozás ötleteiben is többször említem azt, hogy a legtöbb ötletnél egy egyszerű WordPress “motorral” működő weboldal elegendő. Az elején mindenképpen, mivel nem lesz egyből több tízezres napi látogatottsága az oldaladnak. És ha mégis, akkor is érdemes használni. Először nézd meg, melyik nagy forgalmú weboldalak használják a WordPress-t, utána pedig leírom az én véleményemet.

Több weboldalon is találtam listát, hogy melyik nagy portálok működnek WordPress alatt, de biztonság kedvéért, a www.isitwp.com oldalon ellenőriztem.
Nézzünk is néhány nagyobb céget:
TechCrunch – igen az egyik legnagyobb techmagazin is emellett tette le a voksát, napi 2 millió lapletöltést generálnak a felhasználók.
Az hogy több média is WordPress-t használ, nem véletlen, nem is részletezem tovább, több hírportál is használja (Pl. a Time). Nézzünk viszont más profillal rendelkező cégeket, akik szintén az eredetileg blogmotornak szánt WordPresst használják.
Bata.com
SnoopDogg
Mercedes-Benz
James Bond 007
Szerintem nem is kell tovább sorolnom, elég meggyőző a lista.

Persze a nagy cégek mögött nagy IT háttér is van, tehát könnyebben testreszabják a WordPresst. A minner.hu is ezt használja, és egy-egy kisebb leállást kivéve, szépen muzsikál az oldal. Persze kell folyamatos biztonsági mentést csinálnom, de elvileg hamar vissza tudom állítani az oldalt, miután valami baj lenne. És nem is kell hozzá mélyebb programozói tudás. A WP saját magát frissíti is elvileg, bár én már csak manuálisan frissítem, mert előtte letesztelem, hogy nem cseszi e szét a weboldalt. Még szeptemberben volt egy olyan eset, hogy az egész weboldal sablont le kellett váltanom…
Biztonság szempontjából sem vészes, egy pluginom folyamatosan jelzi, hányan próbálják feltörni az oldalt, sőt 20 próbálkozás után le is tiltja az adott IP-t, és ez egy ingyenes megoldás 🙂 (meglepő, de naponta kapok jelzést egy-két feltörési próbálkozásról, valószínűleg a fele robot).

Apropó sablon. A WP egyik előnye, hogy rengeteg könnyen telepíthető ingyenes sablon áll rendelkezésünkre, illetve olcsón, 10-15 000 forintért már vásárolni is tudunk, pár kattintás és már személyre is szabhatjuk.
Szóval hajrá! Vállalkozz bátran, és ne a weboldalon görcsölj!

Ehhez kapcsolódó tartalom: WordPress gyorstalpaló

Fotó: Mercedes-Benz

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!