Nagy növekedés az élő szarvasmarha exportban

Ausztráliában háromszorosára nőtt az élő szarvasmarha export az előző évhez képest, ez óriási növekedés. A többi területen is nőtt az export, Indonéziában kétszeresére nő évről évre, Kínában ötszörösére 2014-ben 2013-hoz azonos időszakához képest. Vietnámban is nőtt az export, de nem tudtak ilyen nagy számokat felmutatni. Ezek így is óriási számok. Ilyen nagy export növekedést jelenleg nem sok “termék” tud felmutatni.

[sam id=”7″ codes=”true”]
Hirdetés
Ha megnézzük az élő szarvasmarha grafikonját (lehet erre is kereskedni, spekulálni), akkor észrevehető ott is a növekedés. 2009-óta 53%-ot emelkedett az árfolyam. Jelenleg egy korrekció kezdődött, és a nagyobb befektetők profit kivétele. A COT adatok is nagyon a maximum szinteken mozognak. Ez leginkább a fedezeti (hedge) ügyeleteknél látszik. Nagyon a határon táncol az árfolyam. A növekedést valószínűleg már beárazta a piac, de még így is érdemes odafigyelni rá.

Bármi kérdésed van írj a kereskedes@minner.hu email címre. Olvasd el a többi elemzést is!

elomarha_majus

 

 

forrás: finviz.com, theland.com

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!