vasárnap, január 17, 2021

Nagy növekedés az élő szarvasmarha exportban

Ausztráliában háromszorosára nőtt az élő szarvasmarha export az előző évhez képest, ez óriási növekedés. A többi területen is nőtt az export, Indonéziában kétszeresére nő évről évre, Kínában ötszörösére 2014-ben 2013-hoz azonos időszakához képest. Vietnámban is nőtt az export, de nem tudtak ilyen nagy számokat felmutatni. Ezek így is óriási számok. Ilyen nagy export növekedést jelenleg nem sok “termék” tud felmutatni.

[sam id=”7″ codes=”true”]
Hirdetés
Ha megnézzük az élő szarvasmarha grafikonját (lehet erre is kereskedni, spekulálni), akkor észrevehető ott is a növekedés. 2009-óta 53%-ot emelkedett az árfolyam. Jelenleg egy korrekció kezdődött, és a nagyobb befektetők profit kivétele. A COT adatok is nagyon a maximum szinteken mozognak. Ez leginkább a fedezeti (hedge) ügyeleteknél látszik. Nagyon a határon táncol az árfolyam. A növekedést valószínűleg már beárazta a piac, de még így is érdemes odafigyelni rá.

Bármi kérdésed van írj a kereskedes@minner.hu email címre. Olvasd el a többi elemzést is!

elomarha_majus

 

 

forrás: finviz.com, theland.com

 

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek