Nem gondoltam, hogy ezt fogom mondani, de a filmipar él és virul, sőt, te is profitálni tudsz belőle

Olvastad a legutóbbi cikkemet a Facebookról, amikor azt írtam, hogy Zuckerberg is be akar törni a sorozatok, filmek piacára? Ha már ő is mozgolódik a témában, akkor érdemes odafigyelni, igaz? És közben egy nagyobb cég is bizonyította, hogy a saját gyártású sorozatokkal is érdemes foglalkozni. Ez a Netflix. Szerintem ezt a céget sem kell bemutatnom. Egy DVD-s kölcsönzős cégből a legnagyobb stream szolgáltató lett. Sőt, őket akarja másolni a Facebook és a Youtube is.

A filmezés, sorozatnézés még mindig az egyik legnépszerűbb kikapcsolódási forma. Szó szerint Hollywood újra fénykorát éli. Ezt fogták meg az olyan technológiai cégek, mint a Netflix (vagyis ahogy fent is említettem DVD kölcsönzős cégből lett technológiai cég).

A Netflixnek bejött a terjeszkedés

2015 óta egyre több országban elérhető a Netflix. Ez az utóbbi időben térült meg. Végre nyereséget tudott felmutatni a cég, amit megtartva máris még vonzóbb lesz a befektetők szemében. Bár óvatosan kell a részvényével bánni, mert most csúcson van. Néhány érdekes ábrát hoztam nektek.

Netflix bevételei - googlefinance
Netflix bevételei – googlefinance

Netflix és a 100 millió felhasználó, és egyéb statisztikák

Az alábbi két statisztika nagyon érdekes lehet számodra.  Az elsőn azt láthatod, hogy növekedett a Netflix felhasználótábora. A 2015-ös nagy terjeszkedésnek köszönhetően az USA-n kívül is ugrásszerűen megnőtt a felhasználóbázisa.

netflixchart

Az alábbi ábrán pedig azt látod, hogy a felhasználók, értékelése alapján a Netflix tarol a konkurenciával szemben. Ügyfél elégedettségben tehát vezetnek minden szempontból a streaming piacon.

netflixvs

Netflix és a splitelés, árfolyam, profit

A Netflix részvényről 2015-ben, még a splitelése előtt írtam. Akkor 700 körül volt az árfolyama, majd 7:1 arányban splitelték, ami azt jelenti, 7-ed annyi lett az ára (részvényeid értéke), viszont 7-szer annyi részvényed lett. Így kedveznek a kisebb befektetőknek. Mégsem 700 dollárba kerül egy részvény. A cikkem óta 86%-ot emelkedett a részvény. Sőt, be is jött a tippem, hogy kivárásra alapozz, akkori árfolyam a cikk írás után el is kezdett oldalazni, ami jó beszállási lehetőséget is tartogatott.

netflix árfolyam2

A Minner tőzsde rovatát a HotForex.com támogatja! Náluk is tudsz kereskedni a Netflix részvénnyel.

Fotó: Flickr

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!