Nem hiszed el, de vannak 10% feletti osztalékot fizető részvények! – 1. rész

Kevesled a betéti kamatot? Azt elhiszem. Amikor még a Magyar Telekom nagy osztalékot fizetett, sokan vásárolták a részvényt, sőt meg is értették miért is jó osztalékos papírt vásárolni. A külföldi piac most is tartogat jól fizető, árfolyamhoz képest nagy osztalékkal rendelkező papírokat. A 10% feletti osztalékot fizető részvények kiválasztása nem olyan könnyű. Tudod miért?

Néha egy-egy árfolyam zuhanás vagy korrekció után úgy tűnhet, hogy az adott részvény 15 sőt akár 17-20%-os osztalékot is fizet. Ilyenkor meg kell nézni, hogy az árfolyam mennyire áll reális szinten. A cég régóta fizet e osztalékot… Nem is magyarázom tovább, vágjunk a közepébe!

Igaz, még azt meg kell jegyeznem, hogy ez egy cikk sorozat lesz, így érdemes visszanézned. Azt tudnod kell, hogy főleg olyan papírokat fogsz látni, ami igaz, hogy osztalékpapír, azért van bennük kockázat. De, azt senki nem mondja, hogy egyszerre kell minden részvénynek nálad lennie:) Az USA-ban negyedévente fizetnek, így érdemes elosztani a vásárlásokat, néha pedig akár ki is szállhatsz, amikor az árfolyam az egekben, és még osztalékot is kaptál. Majd alacsonyabb áron beszállni, ha úgy látszik a helyzet.

 New Residential Investment Corp. (NRZ)
Ingatlan befektetéssel foglalkozó vállalat, mely pont jókor lépett a piacra. A jelzálogpiaci válság után az ingatlanpiacon egy átrendeződés volt megfigyelhető, remélhetőleg a befektetők, a bankok, a lakosság is tanult a 2008-as eseményekből. Ebből profitált az utóbbi években ez a részvénytársaság. Kapaszkodj meg! Jelenleg 12,9% osztalékot fizet évente. Nem véletlen, hogy a Hedge Fundok, és a nagy befektetési alapok is örömmel vásárolják a részvényét. A részvények 73,6%-át ezek az intézményi befektetők birtokolják.

Az árfolyam a rekord szint után visszakorrigált, és jelenleg 13,95 dolláron áll. Ez jó szint ahhoz, hogy elkezdjük a részvényre a spekulációt. Azt hiszed, hogy csak mi gondolkodunk így? Hát nem, így a tömeggel lehet majd menni. A kockázatot érdemes csökkenteni. Szeptember végén lesz a következő osztalék fizetés, utána pedig december végén. Egy csomagot tehát ezen az árszinten akkor is jó döntés elhelyezni, ha az árfolyam tovább esik.

New Residential Investment Corp. részvény elemzés - finviz.com
New Residential Investment Corp. részvény elemzés – finviz.com

 

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!